Mají Francouzky opravdu tak skvělý styl?

Mají Francouzky opravdu tak skvělý styl?

Není problém přečíst si desítky článků pod názvy "Jak vypadat jako Francouzka". Otázkou ale zůstává, zda se nám jejich styl opravdu líbí natolik, že bychom chtěly být jako ony?!

Francie je proslavená nádhernými památkami, skvělým vínem společně se sýry a francouzským stylem oblékání. Ženy a především i muži se totiž dokáží obléci nevšedně, elegantně a přesto s naprostou lehkostí. Základní pravidlo hned na začátek. Francouzka je vždy sama sebou, nechce být jako nikdo jiný, neřídí se bezhlavě oblečením na figurínách ve výloze. A pokud bychom se tedy něčím ve Francii měly opravdu inspirovat, pak je to právě touha být sama sebou!

Přehled základních znaků jejich stylu:

Upřednostňují minimalizmus

Neoblékají se do výrazných značek

Oblečení si vybírají úměrně ke své postavě, věku, životnímu stylu

Nevytváří dojem čisté elegance, ale raději té ležérní

Jednotlivé kusy v jejich šatníku jsou kvalitní a propracované

Boty a kabelky mají nejraději z kůže

Vždy k outfitu ladí doplňky, ať už jsou to pásky nebo náušnice 

Obdivovala jsem francouzský styl do okamžiku, než jsem přijela do Paříže a viděla to v reálu. Pobývala jsem tam týden a nevšimla jsem si ani jedné "hezky" oblečené Pařížanky. Zato kdo byl na české poměry velmi dobře oblečen, byl muž!

To, co mi totiž rušilo zajímavé a neotřelé outfity žen, byl jeden z jejich nejčastějších znaků. K sladěnému outfitu nosily boty nebo kabelky, které by Češka na sebe nikdy nevzala. A ano, přestože jsou to drahé kousky nebo je třeba podědily, berou si je z důvodu, aby jednolitý outfit tak trošku "rozbily". Ale ani tento zvyk neplatí vždy. Na módních blozích je spousta outfitů, které do sebe kus po kusu zapadají. 

Ovšem co francouzské ženy opravdu umí, je práce s doplňky. Vybírají si jen ty nejlepší kousky a míchají bižuterii se vzácnými starožitnostmi a zlatem. Skvěle ladí šperky k outfitu a k sobě navzájem. 

Zdroje: pinterest.com; helloitsvalentine.fr

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram