Makeup triky, které prostě potřebujete znát

Makeup triky, které prostě potřebujete znát

Konečné looky makeupových profesionálů jsou vždy nejlepší. A proto jsme od nich okoukali pár fíglů, které do své ranní rutiny můžeme zahrnout i my, smrtelníci.  

Na zarudnutí kapky

Když mohou oční kapky proti začervenání pomoci ve vašich očích, pomůžou i vaší pleti. Stačí si koupit klasické kapky Visine v lékárně a potom je pomocí vatové tyčinky aplikovat na určené místo. 

Rozjasnění s korektorem

Na rozjasnění nemáme jen jednu pomůcku - kromě rozjasňovače v podobě pudru a tužky je důležitým pomocníkem také světlý korektor. Může mít meruňkový nebo broskvový nádech, záleží na tom, zda-li máte růžový podtón či žlutý. 

Pudr ještě před makeupem

Ano, trošku se nám to protiví. Ale je to jeden ze základních triků, který nám pojistí výdrž makeupu po co nejdelší dobu. Po nanesení vašeho běžného podkladu ho zafixujte přiměřeným množstvím pudru a až potom naneste makeup. 

Krémové produkty pod makeup

Pokud používáte lehký a také lehce krycí makeup, tekutou tvářenku, rozjasňovač nebo bronzer, můžete ho nanést pod něj. Výsledkem bude opravdu hodně přirozený vzhled.

Vrstvení rtěnky

Chcete-li, aby vaše oblíbená rtěnka s vámi byla co nejdéle, vezměte na ní ten kouzelný pudr. Začněte s konturováním rtů, výplní konturkou v barvě rtěnky a potom mezi dvěma až třema vrstvami rtěnky vždy rty přes papírový kapesník přepudrujte.

S obočím nespěchat

Obočí bude vypadat přirozeně pouze pokud na něj nebudete chvátat a dokreslovat ho po malých kouscích. Pro nejlepší efekt zvolte barvu na gelovém základu a štětečkem s ní vaše obočí pročešte. 

Krémové stíny

Nanášejí se velice snadno, často stačí jen vaše prsty. Stejně tak snadno jdou i vystínovat a pak drží a nehnou se. Tak proč se ještě vracet k těm pudrovým?

Fixační sprej

Pokud se chystáte na dlouhou cestu letadlem, důležitou párty nebo jste jen perfekcionalistka, použijte fixační sprej. Ty levnější se dají sehnat za pár stovek a po přestříkání se váš makeup ani nehne. 

Zdroj: beautyhigh.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram