Malá mořská víla od značky Giorgio Armani pro Jaro 2019

Malá mořská víla od značky Giorgio Armani pro Jaro 2019

Sofistikovaná mořská panna se vynořila z kolekce inspirované oceánem.

Jako hladina oceánu

Giorgio Armani představil kolekci, do které se na jeho přehlídce ponořili nejen diváci, ale i zákazníci. Materiály jako organza připomínaly tekoucí vodu v mnoha odstínech ústředních barev: modré, šedé i růžové. Plastové PVC doplňky se svou průsvitností jen přidávaly na dojmu mnoha vrstev a transparentnosti vodní hladiny. Třpytivé flitry a kamínky, nařasené výšivky na náprsence skládající se z mnoha látkových lístků, síťové kabelky a komplikovaně srolované lesklé látky v detailech opravdu vypadaly jako stvořeny hladinou oceánu.

Mořská víla v roce 2018

Novodobá mořská víla nosí v podání Armani i kalhoty a kostým, ale z nezvyklého lesklého materiálu. Celý kostým se stal třpytivým, blyštivým, kdy při pohybu a zejména pod tíhou světel, přímo zářil. Působil opravdu jako hladina moře při záři měsíce. Symbolickými se staly i výšivky z mušlí ať už na oděvu nebo na doplňcích. Celá kolekce začínala šedivými až zemitými odstíny přecházející do korálově růžové a poté v tisíc odstínů mořské hladiny. Mnohdy textura a barva připomínaly šupiny exotických ryb v hlubokých vodách tajemného oceánu. Vrstvením hedvábných látek se dosáhlo efektu hloubky, pohybu a 3D dojmu, kdy oblečení skoro samo proplouvala po mole. Výsledkem byl pocit lehkosti z jednotlivých kreací. Byl to zážitek jako při potápění se na dno moře. 

Moderní pohádka

Armani se také specializuje na večerní toalety a ani v této kolekci pro jaro 2019 tomu nebylo jinak. Drobnými korálky pošité večerní šaty byly vyvrcholením představy o malé mořské víle. Barvy odpovídaly celé předchozí barevné škále. Použití drobných PVC disků místo korálků působilo na bílé organze také velmi podařeně. Kombinace současných moderních materiálů a schopnosti návrháře vedla ke zdařilému oživení malé mořské víly ze slavného pohádkového příběhu. 

 vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram