Mám krásnou tvář a chci si ji udržet. Estée Lauder

Mám krásnou tvář a chci si ji udržet. Estée Lauder

Americká kosmetika v posledních dvaceti letech zaznamenala ohromný boom. A to nejen v obrovské produkci, ale především v kvalitě

V našem podvědomí stále zůstává – je to Francie, vždyť je nejdražší. V dnešním světě ale cena spotřebního zboží již dávno nevyjadřuje kvalitu a o kosmetice to platí rovněž.

Cena je určena různými faktory, např. cenou lidské práce v té které zemi, ale především velikostí produkce. Čím větší kolekce se vyrábí, tím více letí ceny dolů. A tak dnes např. koupíte séra proti vráskám od firmy Avon za desetinu ceny některých evropských a obsahují stejné účinné látky.

A kdo se přičinil o americký boom?

Určitě značnou měrou dáma velkého světa Estée Lauder. Její jméno je pseudonym. Otec byl původem český chemik a matka Maďarka. Do Ameriky zřejmě utekli před Hitlerem.
Paní byla inteligentní, velmi schopná obchodnice a navíc velmi krásná. Jejím životním krédem bylo “mám krásnou tvář a chci si ji udržet“. Proto za pomoci otce založila v lednu 1946 malou kosmetickou firmu na výrobu omlazujících krémů. Ty byly na počátku pouze čtyři.

Během let se firma rozrostla a vešla do povědomí na celém světě. Ale paní Lauder to nestačilo. Rodinný koncern Lauder koupil v devadesátých letech kanadskou kosmetiku M.A.C. a dovedl ji k dokonalosti. Tato firma je dnes bezkonkurenčně nejlepší pro líčení a dekorativní kosmetiku. Uspokojí nároky nejnáročnějších fotografů a kameramanů, má třeba řadu pudrů a make-upů pro různé druhy osvětlení. Ale rodinný koncern/Estée a její děti/ pokračují a vstupují do produkce firmy Avon. V New Yorku jsou postaveny obrovské výzkumné laboratoře na omlazující kosmetiku řady Anew. A paní Lauder se plní sen „ať každá žena si uchová svoji tvář“.

Avon je dnes největší kosmetická firma. Proto se dostává se svými výrobky na přijatelnou cenu.

Kromě této firmy mě v poslední době nadchla další americká firma, a to laky na nehty O.P.I. – naprosto bezkonkurenční. Konečně mám nehty jakoby byly umělé a vydrží i práci na zahradě.

Stejně zajímavé jsou i nové laky s gelovým efektem od firmy Avon. Jedná se o tři v jednom. Podlak, lak a vrchní ochranný lak, který dává nehtům vysoký lesk.

 

Zdroj obrázků: google.com, facebook.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram