Mariana Prachařová se zasnila, co by bylo, kdyby nebyla revoluce

Mariana Prachařová se zasnila, co by bylo, kdyby nebyla revoluce

I když dobu před revolucí nezažila, uvědomuje si Mariana Prachařová, jak důležité pro nás toto období bylo, je a stále bude. A proto se společně s make-up artistkou a fotografkou Kateřinou Koki Mlejnkovou zamyslela nad tím, jaké by to bylo, kdyby revoluce neproběhla…

Možnost volby je luxus, který si naši předkové vždy dovolit nemohli a také název osobního blogu na Instagramu. K tomu také vznikla myšlenka na společný livestream s fotografkou Kateřinou Koki Mlejnkovou a zpěvačkou, herečkou a influencerkou Marianou Prachařovou. Součástí livestreamu byla debata o tom, jak by to asi vypadalo, kdyby žádná revoluce neproběhla.

Líčení a vlasy Mariany stylizovala Koki do roku 1989 i když v modernějším pojetí. Vznikly tak tři looky, které z velké části připomínají právě rok revoluce.

„V té době se hodně nosily neonové barvy, vycpaná ramena, džínovina, plísňáky, lidi si značky na trička sprejovali přes šablony, šilo se podle Burdy, protože tu fakt nic nebylo a když jste se chtěli odlišit, museli jste si to prostě ušít sami. Dneska je to pro mě nepředstavitelný. Máme tu obchody s oblečením, make-upem, všechno si můžeme objednat na internetu, vše je dostupné,“ svěřuje se Mariana k celé akci na svém Instagramu a dodává, že vše má i svoje mínusy, jako to, že jsme rozmazlení a zatěžujeme zemi třeba jen tím, že si necháme přivézt obal na iPhone z Číny. To všechno si oblíbená influencerka uvědomuje a dnešní možnosti svobody a volby si upřímně váží.

instagram.com/maripracharova

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram