Marilyn Monroe: život módní ikony a záhadná smrt

Marilyn Monroe: život módní ikony a záhadná smrt

Filmová hvězda a sex symbol 50. let. Dodnes kolem jejího života i smrti koluje několik nejasností. Smutný příběh o slávě, lásce a tragickém konci. Jaký osud ji potkal a proč známá herečka zemřela tak mladá?

Život Marilyn Monroe vypadá dokonale, ale žádná procházka růžovým sadem to nebyla. Její pravé jméno bylo Norma Jean Mortenson a své dětství prožila v sirotčincích a v pěstounských péčích. Její matka byla duševně nemocná, tak se nemohla o dceru pořádně starat. Prvního manžela si vzala už v 16. letech, kdy se nechala zplnoletit, aby mohla proběhnout svatba. Manželství dlouho nevydrželo, jelikož musel odejít do války a vrátil se z ní velmi poznamenaný.

Marilyn si v té době odbarvila vlasy a začaly vznikat její první umělecké fotografie. Netrvalo dlouho a měla nabídky až z Hollywoodu. Jako herečka dostávala role hloupých a naivních blondýnek, ale diváci ji milovali. Ve své kariéře byla velmi úspěšná, ale láska ji nepřála a ona trpěla silnými depresemi.

Znovu se provdala za baseballovou hvězdu v roce 1954. Manželství skončilo dříve, než začalo a Marilyn se přestěhovala do New Yorku. Nechtěla být jen naivní herečkou a založila si vlastní společnost – Marilyn Monroe Productions.

V roce 1956 ji čekala další svatba se spisovatelem a toto manželství opět skončilo za pár let. Marilyn obdržela několik významných cen a byla považována za nejoblíbenější herečku té doby. Natočila celkem 30 filmů a není tajemstvím, že poznala spoustu vlivných mužů. Byli to například oba synové Charlese Chaplina, bratři Kennedyové a známý filmový magnát Howard Hughes.

Zemřela 5. srpna roku 1962 ve svém domě. Všichni byli z její smrti překvapení a tato událost je dodnes zahalena do roušky tajemství a lží. Našla ji její hospodyně, která však po letech vypovídala jinak. Jsou dva různé závěry této tragédie a jeden je podezřelejší než druhý. Je možné, že se herečka zabila sama, jelikož trpěla depresemi a několikrát se snažila o demonstrativní sebevraždu. Jiní zase uvádí, že byla zabita kvůli vztahu s J. F. Kennedym, kterému vyhrožovala, že zveřejní pravdu o jejich milostném poměru. Policie přiznala, že došlo ke znehodnocení důkazů a že její ložní prádlo vonělo jako čerstvě vyprané. V pokoji byl nepořádek a je možné, že zde došlo ke rvačce. Po pitvě nebyly nalezeny v žaludku žádné pilulky.

Zemřela herečka kvůli svým psychickým problémům nebo ji zavraždili vlivní muži?

Zdroj foto: Pinterest.com, Pixbay.com, Pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram