Mark Zuckerberg vytvořil své ženě světélkující krabičku pro podporu spánku

Mark Zuckerberg vytvořil své ženě světélkující krabičku pro podporu spánku

Beznadějný romantik a praktický manžel! Zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg vytvořil pro svou ženu Priscillu velmi originální dárek - "krabičku na spaní", která má zlepšit kvalitu jejího spánku.

Ruku na srdce, nikdo není dokonalý a my ženy to víme. Naše drahé polovičky se zřídka zajímají o naše potíže. Zakladatel nejoblíbenější sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg je ale zcela jistě výjimka. Mladý podnikatel a jeden z nejbohatších lidí na světě si nedávno všiml nedostatku spánku, který trápí jeho ženu Priscillu. Tento nedostatek byl umocněn narozením jejich dětí, ke kterým jeho manželka každé ráno časně vstává. Aby věděla, kolik času má na přípravu snídaně a ranních rituálů, kontroluje během noci čas na svém telefonu. A to je kámen úrazu. Nejen bílé světlo z telefonu, ale i stres z blížícího se vstávání způsobuje, že je pak těžké usnout. Však to známe všichni.

Mark Zuckerberg se však rozhodl, že to tak nenechá. Navrhl a nechal vyrobit pro svou manželku speciální krabičku na spaní, která má simulovat sluneční záření a svítání, které člověka neprobudí v jeden moment, ale postupně a přirozeně. Tento vynález by měl teoreticky omezit i stres ze vstávání a časové naléhavosti, protože dotyčný vlastně neví, kolik je hodin a upíná se pouze k tomu, zda krabička svítí či ne.

"Být matkou je těžké a od té doby, co máme děti, se Priscilla moc nevyspala. Jelikož krabička neukazuje čas, tak se (Priscilla, pozn. red.) může vzbudit uprostřed noci a bezstarostně spát dál. Zatím to funguje lépe, než jsem si myslel a manželka v klidu spí celou noc," říká zakladatel Facebooku. Samozřejmě Mark Zuckerberg jako jeden z nejúspěšnějších podnikatelů na světě již přemýšlí, že by svůj nápad proměnil v business, a tak se možná krabičky dočkáme i na našem trhu."Pro mě jako konstruktéra, který vymýšlí a sestavuje nová zařízení, je nejlepším prostředkem pro vyjádření vděčnosti a lásky k druhému zlepšení kvality života mé partnerky," napsal na svůj Instagram Mark Zuckerberg.

Originální kousek, kterým Mark Zuckerberg prokázal své ženě svou nehynoucí lásku a samozřejmě i to, že mu záleží, aby jeho milá měla dostatek spánku, opět dokazuje, že i nejgeniálnějším vynálezcům může být inspirací obyčejný život jejich blízkých.

Deezen.com; Instagram.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram