Marni S/S 2015

Marni S/S 2015

Značka Marni slaví dvacet let v módním průmyslu. K výročí si její hlavní návrhářka a zakladatelka v jedné osobě nadělila rozkvetlou zahradu. Nečekejte od ní však žádnou romantiku a přeslazenou atmosféru.

Dvacáté narozeniny oslavilo Marni velkolepě. Consuelo Castiglioni, hlavní návrhářka a zároveň i zakladatelka značky, k narozeninové přehlídce poznamenala: ‚‚Byl to náš způsob, jak to oslavit. Žádná retrospektiva. Chtěli jsme vytvořit něco v našem vlastním duchu." A to se Marni povedlo. Na přehlídkovém mole se sice objevilo květinové téma, avšak značka ho pojala naprosto odlišně od všech ostatních. A aby nová módní řada nebyla rozkvetlá až moc, ztlumilo ji Marni pomocí velmi jednoduchých kousků.

Co z kolekce čiší nejvíce, je typický styl á la Marni. Nekomplikované střihy, malé experimentování a snaha o ženskost, jsou atributy, které u Marni potkáváme sezónu co sezónu. Značka v kolekci představila nové elementy, ale zůstala věrná i své vlastní klasice. Castiglioni například některé outfity převázala černým judo páskem. U jiných modelů se objevil vzor, který jsme už u Marni viděli několikrát. Výroční kolekce tak krásně oddělovala to, co bylo v minulosti, s tím, co Marni možná chystá pro sezóny budoucí.

Jelikož víme, že Consuelo Castiglioni nedávno navštívila Bhútán, inspirace pro široké rukávy a velké střihy je nám naprosto jasná i bez nápovědy. Inspiraci asijskou kulturou se ale Castiglioni neoddala zcela, což je dobře. Do popředí postavila oslavu její vlastní značky a toho všeho typického, čím se doposud Marni odlišuje. A to je ta nejlepší reklama.

Zdroj foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram