Maxmara se v kolekci Pre-Fall 2019 inspiroval svou kamarádkou baletkou

Maxmara se v kolekci Pre-Fall 2019 inspiroval svou kamarádkou baletkou

Blízký vztah návrháře a kamarádky, profesionální baletky se hluboce otiskl do jeho nejnovější tvorby. Jak vypadá šatník pro balerínu?

Návrhář a slavná ruská baletka

Rudolf Nureyev se přátelí s profesionální ruskou baletkou Margot Fonteyn. A o tom je celá Pre-Fall 2019 kolekce pro Maxmaru. Dlouholeté přátelství, obdiv, úcta a láska jsou vyjádřeny v dokonale střižených modelech v pudrových odstínech. Návrhář se soustředil na typický oděv baletky. Od baletních špiček po legíny, uzly na tričku a klasického body. Barevně se škála plynule posouvá z béžové na oranžovou, červenou, růžovou až k šedivé a černé.

Baletka mimo pódium

Dvorní návrhář perfektně v kolekci zachytil atmosféru baletky mimo studio. Skvělé je, že se nezaměřil na kostýmy, ale opravdové oblečení. Elegantní kousky nádherně sladěné v podobných či stejných odstínech zachycují profi tanečnici mezi zkouškami nebo v soukromí. Některé střihy kabátů a vrstvení mají nádech ruského typu odívání. Což je odkaz na původ baleríny Fonteyn. Jejich vzájemný vztah musí být velmi krásný, delikátní a citlivý. Stejně jako celá, do detailu promyšlená kolekce.

Mužské a ženské rysy dohromady

Výraznými aspekty jsou mužské prvky spolu s typicky ženskými rysy krejčoviny, střihů a detailů. A přesto, že se v kolekci objevily mužské rysy, vymýšlel je návrhář pro jemné ženské stvoření ve světě křehkého umění. Balet však znamená i dynamiku a vytrvalost. Nestárnoucí propojení ženských a mužských rysů oblékání bylo sázkou na jistotu. Spolu s pudrovými odstíny a neobvyklým prostředím jde o povedený výsledek. Právě totiž vyšel i oficiální dokument o vztahu návrháře a baletky s názvem All the World His Stage.

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram