MBPFW 2016 – Are you ready?

MBPFW 2016 – Are you ready?

Již tuto středu začíná pravidelná kulturní a společenská událost, jež každým rokem představuje formou přehlídek tvorbu našich nejlepších módních návrhářů. Těšíte se, co letošní ročník přinese?

V rámci letošního ročníku mezinárodního festivalu české a slovenské módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2016, jenž započne už tuto středu 16. března, se opět můžeme těšit nejen na tematický doprovodný program, ale především na českou návrhářskou špičku, která zde premiérově předvede své nejnovější kolekce pro období podzim a zimu 2016/2017.

Hned první den přehlídek se na programu MBPFW 2016 objeví jména jako Zuzana Kubíčková, Petra Balvínová se značkou Tique by Petra Balvínová, Pavel Brejcha či Denisa Nová.

Zuzana Kubíčková (čtvrtek 17.3. v 19h)

Materiálem, který na pohled i na omak vzbuzuje řadu pozitivních pocitů a jehož vlastnosti jsou v zimě natolik příznivé, že může být hlavním inspirativním prvkem tvorby, se v případě kolekce Zuzany Kubíčkové na podzim a zimu 2016/17 stal tradiční skotský mohér. V kolekci tvoří hřejivý, ale vzdušný základ, který návrhářka dekorativně variuje s dalšími přírodními materiály. Hřejivý je nejen materiál, ale také střihy, vrstvení a veselá selekce barev, která na podzimní podkladové paletě z mohéru výrazně ožívá.

Tiqe by Petra Balvínová (čtvrtek 17.3. v 19h)

„Kolekce s názvem DOKOLA nachází inspiraci ve více rovinách. Spojující myšlenkou je kruh, který se objevuje napříč kolekcí ve 2D i 3D. Modely jsou oslavou nevinné ženskosti s dávkou dadaismu a rafinovaných detailů, doplněnou o crazy prvky 70. let. Barevně kolekci prostupuje celá škála odstínů, od výrazných až po tlumené tóny šedé a černé.“

Den následující se můžeme a budeme těšit na představení kolekce Ivy Burkertové tvořící pod značkou ODIVI, značku Ether návrhářky a designérky Evy Vontorové, ale také na futuristický nadhled Moniky Drápalové, či kolekci EVOLUSHION, kterou zde téhož dne představí Kateřina Geislerová.

Odivi (pátek 18.3. v 18h)

VENTURES, dobrodružství, zázraky, které nás potkají při vykročení z vlastní komfortní zóny, objevování, taje oceánu a krása hor – o tom všem bude kolekce značky ODIVI na sezónu podzim/zima 2016, která je poctou všem objevitelům a těm, kteří se nebojí svou komfortní zónu občas opustit. Iva Burkertová v ní znovu smíchá vlastní tisky, funkční i high fashion materiály a přinese mix městské módy, ve které se nebudete bát vyrazit na hory.

Monika Drápalová (pátek 18.3. ve 21h)

Kolekce, která si s nadsázkou pohrává s myšlenkou světa nových technologií. Vnímání reality neodpovídá zaběhnutým systémům a způsobům myšlení. Střihy jsou tištěny přímo na funkční recyklovaný materiál dle požadavků a rozměrů zákazníka snímaných 3D body skenery. Důležitou součástí procesu výroby jsou tisky makrostruktur textilních vláken snímaných mikroskopem. Vzniká další paralelní svět organizovaných struktur nebo chaosu, který se ve volné grafické podobě vrací zpátky k základním silám přírody. Monika Drápalová ve spolupráci se značkou FreeCircle, která spojuje vědecké a tvůrčí inovativní projekty /grafické tisky Anna Issa Šotolová/.

Kateřina Geislerová (pátek 18.3. ve 21h)

„Kolekce podzim/zima 2016/17 s názvem EVOLUSHION je o adaptování se daným situacím, vyvíjení se a hledání nových přirozeností. Při tvorbě se snažím nalézat podněty mimo naše zažité koncepty, odstranit automatismy. Cokoli se objeví, využívám a přetvářím. Hraju si, hledám nové tvary i nové formy.“

Zatímco první dva dny nás zavedou do světů neobyčejné ženské představivosti a kreativity, v těch následujících se můžeme těšit i na originální mužskou tvorbu, kterou v sobotu a neděli předvedou Lukáš Lindner Atelier FW16/17, Lukáš Macháček nebo Jakub Polanka, kteří se mezi přehlídkami kolekcí CHATTY, VAN GRAAF Junior Talent Selection, LaFormela či ready-to-wear kolekce Pietro Filipi, rozhodně neztratí.

Uznejte sami, že program je to více než bohatý, proto letošní Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2016 určitě nezmeškejte a pokud byste snad do Atelieru A1 na Strahově dorazit nemohli, rozhodně nezoufejte, protože my vás ve štychu nenecháme. Budeme zde pro vás veškeré dění bedlivě sledovat a pravidelně přinášet detailní informace.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram