Mercedes-Benz Prague Fashion Week v březnu 2019 oslní nejenom novými prostory

Mercedes-Benz Prague Fashion Week v březnu 2019 oslní nejenom novými prostory

Jarní týden módy vlije novou energii do žil všem milovníkům osobitého krejčovského umění již za tři měsíce. A čeká nás toho mnohem více než jen módní přehlídky...

Móda, kreativita i bohatý program

Od 22. až do 29. března 2019 se odehraje několik dní plných přehlídek společně s bohatým doprovodným programem. Kromě nových kolekcí špičkových českých a slovenských módních návrhářů, se uskuteční další ročník soutěže pro začínající návrháře VAN GRAAF Junior Talent, kam se do 25. ledna 2019 mohou hlásit módní tvůrci ve věku do 26 let. Vítěz soutěže získá finanční příspěvek na zhotovení nové kolekce, ale také možnost představit kolekci zdarma na mole MBPFW.

Jestliže tuto velkou módní událost milujete nebo alespoň uvažujete, že se na ní zajdete podívat, od 1. prosince 2018 byl spuštěn exkluzivní předprodej VIP vstupenek na přehlídkovou část módního týdne. Od pátku 22. února 2019 pak bude zahájen prodej vstupenek k stání na celý přehlídkový program prostřednictvím portálu GoOut. „V průběhu pražského týdne módy ulice naší metropole doslova ožívají osobitou kreativitou a přehlídky i doprovodné akce současně lákají módní nadšence i z okolních zemí. I proto fashion week s ochotou podpoříme,“ vyjádřila se radní pro kulturu hlavního města Prahy, Hana Třeštíková.

Návrháři zleva: Denisa Nová, Pavel Brejcha, Chatty

 

Nové místo konání celé akce

Mercedes-Benz Prague Fashion Week na sezónu podzim/zima 2019 nás zavede na místa obchodního domu Kotva, kam jsme doposud nahlédnout nemohli a která zároveň nejsou pro prezentaci módních kolekcí úplně typická. Ředitel pražského fashion weeku tímto způsobem rád překvapuje. Nadcházející přehlídky se v březnu budou konat v pátém poschodí OD Kotva, kde jsou veřejnosti nepřístupné skladové prostory. „Progresivní vizuální identita Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku přinese obchodnímu domu Kotva novou módní a tvůrčí energii, kterou v tomto lukrativním místě se silnou historií hodláme v následujících letech rozvíjet, podporovat a kultivovat,“ uvedl majitel OD Kotvy Maxmilian Adam Skala.

Není to však jen Kotva, kde se budou aktuální tzv. site-specific shows odehrávat. „I díky záštitě, kterou MBPFW poskytuje pražský magistrát, si můžeme dovolit rozšířit přehlídku do dalších lokací. Které konkrétně to budou, oznámíme do konce letošního roku,“ říká Lukáš Loskot, ředitel pražského týdne módy.

mbpfw.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram