Minimalistická kolekce Pavla Brejchy pro jaro 2019 vás rozhodně nudit nebude

Minimalistická kolekce Pavla Brejchy pro jaro 2019 vás rozhodně nudit nebude

Sofistikované detaily, střídmost materiálů i barev v harmonicky ženské kolekci Pavla Brejchy. 

Mezi přehlídkami kolekcí v rámci pražského fashion weeku nechyběla ani jarní kolekce Pavla Brejchy. Kolekce je klasicky minimalistická, doplněná propracovanými sofistikovanými detaily. Celá kolekce dostala název The Gang a návrhář má pro toto jméno naprosto jasné opodstatnění. Koncept celé přehlídky ukazuje, že nejde jen o několik základních kousků, ale že myšlenka celé kolekce má svůj vlastní smysl. 

Slovo gang ve staré angličtině označovalo chůzi a historie jej později upravila na označení skupiny k sobě náležících lidí, kmenu se společnými zájmy a kulturou. Oba významy v kolekci Pavla Brejchy nacházejí své uplatnění: modelky kráčející po přehlídkovém mole představují vizi moderní uniformy, oblečení, které chrání i vymezuje své nositele. Průvodcem se stává rafinovaná pokrývka hlavy, variabilní kšilt, rouška nebo koruna nositelky. Ukrývá obličeje modelek, aby pozornost vedla na tělo. Zdánlivě chaoticky našité kusy látek netvoří jen ozdobu, ale odhalují obličej, ten, který Pavel modelkám zahalil, všil do svých oděvů. Věrný svému motu: „Create a space to protect the soul“ (vytvořit svět-oděv, který ochrání duši).

Pavel Brejcha SS2019

„Žena, pro kterou tvořím, je moudrá, křehká a její síla spočívá v jemnosti. Žena, která obdivuje moderní, jednoduchou, avšak neobvyklou formu oblečení, funkční a estetické detaily a ocení ruční práci. Její pohled na život je nadčasový, stejně jako její šatník,“ vyznává se Pavel ženám, které si jeho práci oblíbily. Barvám kolekce vládne především bílá, černá, červená a pudrová na jednotlivých snadno kombinovatelných kouskách, které jsou součástí každého šatníku jako kalhoty, sukně, šaty, mikiny, bundy a nezbytné doplňky.

Pavel Brejcha SS2019

archiv Mercdes-Benz Prague Fashion Week

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram