Místo okázalých šatů s vlečkou bílá svatební košile

Místo okázalých šatů s vlečkou bílá svatební košile

Netradiční oblečení zvolila francouzská návrhářka Lolita Jacobs pro svůj jedinečný den.

Svatební košile

Nevěsta, která zbořila všechny pravidla módy pro svatební den. Takovou přezdívku přiřkla média návrhářce Lolitě Jacobs. Těžko říci, zda hlavní inspirací pro výběr svatebních šatů nebyl právě náš český básník K. J. Erben a jeho balada Svatební košile. Jedno je však jasné, pro svůj svatební den zvolila návrhářka pouze jednoduchou bílou košili. Povedlo se jí něco neuvěřitelného. I přes jednoduchost a až drzost outfitu vypadala úžasně a svět ji za to miluje víc než kdy předtím.

Kraj filmových četníků

Pojďme se ale na celý příběh podívat od začátku. Módní návrhářka a influencerka Lolita Jacobs se po dlouholetém vztahu rozhodla konečně svému partnerovi vyslovit "Ano". Svatbu se rozhodli uspořádat letos na konci července ve sluncem zalité Francii ve městě známém díky francouzskému filmu o četnících - St.-Tropez. Po svatební party se pak odehrávala na Francouzské riviéře. Jejím dlouholetým partnerem a ženichem není nikdo jiný než Jean-Baptiste Talbourdet-Napoleone, pařížský stylista a kreativní ředitel M Le Magazine du Monde, který na svůj velký den zvolil obyčejný casual oblek.

Červené botky

Emoce a živou diskusi na internetu vyvolaly však šaty nevěsty. Lolita Jacobs zvolila na bavlněnou košili střední délky od Azzedine Alaia a ploché balerínky v červené barvě s retro páskem přes kotníky Manolo Blahnik. Vše pokryté dlouhým závojem, který vlastně jako jediný splňoval očekávání, které měli všichni přítomní a média. Jak řekla návrhářka magazínu Vogue - červenou netradiční barvu obuvi zvolila na počest svých rodičů, jejichž svatba byla laděna právě do červené barvy.

Loučení se svobodou

Košile jako svatební šaty však nebyla jediným outfitem, který nevěsta ukázala. Návrhářka jich vystřídala hned několik. Noc před svatbou na rozlučce se svobodou oblékla Lolita Jacobs úpletové bílé šaty s bílými sandály.

Mořská víla

V průběhu dne po oficiálním ceremoniálu se však Lolita převlékla do casual svatebních šatů, stejné značky jako košile. S elegantním stylem mořské panny s detailně propracovaným lemem sukně. Na jejích nohách se objevily o kousek pohodlnější sandálky s průhlednými pásky.

Zajímavostí zůstává, že díky této reklamě se Manolo Blahnik dočkal nečekanému zájmu o tyto boty a rozšířil svou nabídku o modrou saténovou barvu těchto bot. Lolita Jacobs vytvořila nový trend proti proudu konvenčních princeznovsky laděných svatebních šatů. Uvidíme, jaký ohlas bude tento počin mít ve světě módy a nových svatebních kolekcích.

Footwear News; Harper's Bazaar Australia; Instagram

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram