Mistr krejčovského umění Charles James se vrací na scénu

Mistr krejčovského umění Charles James se vrací na scénu

O tom, že ikonický designér Charles James by si zasloužil, aby se jeho jméno znovu objevilo v módním průmyslu, se spekulovalo už dlouho.

Nyní, kdy začala výstava jeho modelů v newyorském Metropolitním muzeu, se domněnky skutečně potvrdily. Jeho značku totiž kupuje společnost filmového magnáta Harveyho Weinsteina.

Po letech bude tedy zařazen mezi slavné designéry 20. století a vedle Christiana Diora nebo Oscara de la Renty se mu dostane zasloužené pocty.

Britský módní návrhář Charles James patřil k nejvýznamnějším módním tvůrcům 40. let. Proslavil se v Americe jako přední představitel Haute Couture, ale také jako milovník pragmatického designu. Jeho vynálezem je tzv. Taxi Dress, rafinovaně ušitý tak, aby si ho mohla zaneprázdněná zákaznice obléknout až cestou na danou akci, přímo v taxíku.

Roční výstava Charlese Jamese v Costume Institute v New Yorku odstartovala právě 5. května, kdy se konal proslulý Met Ball.

Účastníci plesu byli jeho nádhernými propracovanými róbami i jednoduchými praktickými šaty naprosto unešeni.

Jak říká Weinsteinova manželka a zároveň designérka značky Marchesa Georgina Chapman, která bude kreativní konzultantkou obnoveného brandu: „Dlouhá léta je Charles James inspirací nejen mně, ale celému týmu Marchesa.“

Doufejme, že jeho styl bude stále tak oblíbený a setká se s úspěchem, jak u módních znalců, tak u nových zákazníků.

Zdroje obrázků: metmuseum.org

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram