Miu Miu v podzimu 2017 vidí syntetiku a kýč

Miu Miu v podzimu 2017 vidí syntetiku a kýč

Dobře, budeme upřímní. Tahle kolekce nám malinko vyrazila dech. Miuccia Prada přinesla pro podzim huňaté kabátky a spoustu čepic.

Kolekci bychom mohli shrnout ve dvou slovech jako syntetický kýč. Pastelové barvy na chlupatých kabátcích, čepicích, sukních i botách vycházejí ze sedmdesátých let, avšak nevzbuzují v nás ani nejmenší pocit, že právě tohle potřebujeme ve svém šatníku. „Je to o šílenství glamour před nejistou budoucností,“ prozradila Miuccia Prada. Její záliba v tomto způsobu navrhování módy je víc než zřejmá, kolik toho však přinese skutečným ženám?

Značka Miu Miu svou podzimní kolekci 2017 pojala s plnou vážností a na sto procent. Surrealistické znaky i nadměrné rozměry v kolekci měly zapojit luxusní módu v rámci temných časů. Při vzpomínce na historii oblékání bychom mohli hodnotit dřívější kolekce z depresivního či psychologického obrazu, zejména kolem druhé světové války, avšak dokážou toto vše napravit aktuální kolekce hájící ženská práva? A dokáže vlastně móda jako taková „zachraňovat“?

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram