Miuccia Prada přinesla do nové Resort kolekce praktickou lehkost

Miuccia Prada přinesla do nové Resort kolekce praktickou lehkost

Chanel představil novou kolekci v Paříži, Dior v Marrákeši a Miuccia Prada si zvolila New York. Jak vypadala a co nového ukázala její nejnovější resort přehlídka?

Přehlídka se konala v prostorách newyorské budovy The Piano Factory. Set pro přehlídku byl koncipován do taktilního interiéru, který kontrastoval s průmyslovým charakterem budovy. Prostor byl navíc opatřen mnoha sedacími soupravami, které poskytovaly divákům komfort a pohodlí. Vše bylo laděno do několika odstínů růžové barvy.

Kolekce zahrnovala myšlenku jednoduchosti. Ale ne takovou, která v sobě snoubí pouze klasické a základní kousky. Štíhlé a dlouhé siluety námořnických kabátů a volných bund přes košile a sukně. Přesně v tomto duchu se nesla celá přehlídka. Vrstvení bylo také důležitou součástí přehlídky. Vrstvily se materiály a různé vzory - kostka s pruhy nebo s florálními motivy. Všechny oděvy byly doplněny o tenisky s tlustými bavlněnými ponožkami. 

V několika posledních kolekcích měla Prada řadu převážně komerčních kousků, jako například svetry s logy, neonové klobouky, robustní čelenky nebo batikované sukně. Sezona Resort a Pre-Fall je z obchodního hlediska nejdůležitější, protože se věci v nich skládají z nadčasových kousků. I z toho důvodu se Miuccia držela jednoduchých, sladkých a prodejných modelů, což se ukázalo být výherní kombinací.   

Na mole nechyběly modelky Gigi Hadid, Freja Beha Erichsen, Fran Summers či momentální oblíbenkyně většiny návrhářů Kaia Gerber. Hvězdná byla kromě modelek i první řada. Na přehlídku se přišly podívat celebrity jako Uma Thurman, Elle Fanning, Natalia Dyer či Diane Kruger. 

Vogue.com, Fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram