Móda a technologie

Móda a technologie

Nové technologie jsou v módě. Kromě Google glass nebo chytrých hodinek se už dlouho nosí také funkční sportovní oděvy. A v budoucnu se high-tech prvky objeví i na oblečení pro každodenní nošení.

Mezi nejpraktičtější modely patří "nabíjecí" šaty s variabilními solárními panely. Start-up Wearable Solar používá technologii umožňující nabít váš mobilní telefon nebo jinou elektroniku, pokud budete v oděvu hodinu na slunci.

Nejen funkční, ale i inteligentní může být sportovní spodní prádlo. Podprsenka Numetrix má zabudovaný miniaturní vysílač, podle kterého dokáže přilnout k tělu v závislosti na srdeční frekvenci.

Díky unikátní technologii zaměřující lidský pohled, mohl designér Ying Gao vytvořit šaty, které se hýbou, pokud se na ně někdo dívá. Kromě toho ve tmě svítí, protože jsou na povrchu pokryté fotoluminiscenční vrstvou.

Oděvy z řady Rainbow Winters pak dokážou reagovat na okolní prostředí. Šaty z holografické kůže světélkují podle toho, jak hraje hudba a plavky zase reagují na světlo změnou barvy prostřední části.

Na party budou ideální šaty nebo topy od luxusní německé značky Moon Berlin se svítícími ozdobami. Ty tvoří LED diody připojené na elektrický obvod ve speciálním materiálu spojeném s tkaninou.

Zdroj obrázků: cnbc.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram