Móda z rukou české designérky: barvy, energie a kvalitní organický materiál

Móda z rukou české designérky: barvy, energie a kvalitní organický materiál

Designérka Katka Maršounová je osoba, která se vám vryje nejen do paměti, ale také do srdce - PROJECT REHAB.

Nevyrábí totiž jen tak ledajaké oblečení jak "čínská” Zara, ale originální handmade kousky, které v sobě skrývají energii, kvalitní materiál a jedinečný design. Jak to s tímhle osobitým brandem vlastně začalo?

Proč jsi začala vytvářet vlastní módu?

Původně jsem v zahraničí vystudovala digitální marketing a komunikaci. Ale značkami jsem se zabývala už od mala, bavilo mě to. Byla jsem netradiční dítě, po škole jsem chodila do všech krámů, které jsem měla po cestě domů nebo na trénink a kontrolovala, co kde mají nového, co prodávají, jak prodávají... Fascinovalo mě to. Nikdy jsem si ale nemyslela, že bych měla na to, vytvořit svůj vlastní produkt. A už vůbec ne, co se týče výtvarného umění. Od mala jsem totiž byla vedena ke sportu, protože celá moje rodina je sportovně založená. K výtvarné výchově mě tedy nikdo nikdy nevedl. 

Jak ses k tomu tedy dostala?

Upřímně, k tomu se váže celkem dlouhý příběh, o kterém chci jednou napsat knihu, ale když to řeknu ve zkratce – byl to můj výlet do Asie. Ta energie, lidé a všude kolem vás abstraktní obrazy a výtvarné umění, které mě doslova fascinovalo. V jednom obchodě jsem viděla pomalované army oblečení a strašně se mi to líbilo, chtěla jsem rozjet těmhle thajským klukům značku v Česku. Jenže dovážet takové oblečení by bylo zbytečně nákladné a navíc se mi nelíbilo úplně na 100 %, design jsem chtěla udělat jinak, tak jsem se rozhodla, že ho prostě začnu vyrábět. Dodnes to nechápu, že jsem se do toho fakt pustila.

 

CELÁ FOTOGALERIE ZDE 

Jak to celé začalo?

Základním kamenem bylo vymyslet barvu, která bude odolná a vydrží na každém materiálu. Začínala jsem s výtvarnými barvami, ostatně jako jiní designéři, ale to nebylo ono. Proto jsem se rozhodla, vytvořit barvu, která opravdu vydrží a hlavně bude jiná a kvalitnější, než používají ostatní. Vývoj takových barev nám zabral asi rok, protože jsem chtěla aby byla barva gumová a vydržela absolutně na všem a všechno. A podařilo se! Máme barvy, které vydrží na teniskách, džínové bundě, kalhotách, karbonových kytarách, nebo dokonce na neoprenu. Rehab jsou prostě barvy.

Jak vznikl název brandu? 

Je to „Rehab“ – rehabilitace. Já jsem nikdy nepřemýšlela nad tím, jestli mě to bude živit. Pro mě to byla aktivita, kterou jsem dělala, abych se dostala ze ztráty babičky. Je to vlastně rehabilitace mě a každého skrze tu energii. To byla ta počáteční myšlenka. Chci, aby mým klientům to oblečení dávalo emoci - ty koule a motivaci být sám sebou, pocit sebevědomí a komfortu. O tom to v dnešní době je. Lidé by se neměli bát projevit svou osobnost a to chci prostřednictvím Rehabu dokázat. 

Jaký materiál na výrobu svých ikonických kousků používáš? 

Materiál si nyní po třech letech od vzniku REHABU konečně tvoříme sami a musím říct, že jsem nadšená. Používáme bavlnu - bio kvalitní materiály přímo z Čech. 

Proč ses v kolekci FW 19 rozhodla právě pro NUDE odstín? 

Nude odstín jsem si vybrala, protože je to nová černá. A já černou miluji, vlastně celá naše komunita REHAB. Dá se kombinovat se všemi barvami, a to je její velké plus. Miluji tyhle lidské tělové odstíny, protože mi přijde, že v tom lidé vyniknou - ta jejich osobnost. 

Plánuješ i nějaké další odstíny?

Samozřejmě plánujeme i další barvy. Tím, že nejsme v naší REHAB komunitě moc barevní, tak uvidíme, co bude dál. Abychom to unosili. Ale všechny odstíny, které tu máme, odpovídají trendům. 

Plánuješ své kolekce ještě rozšířit o další kousky?

Nerada prozrazuji, co chystáme. Protože nemám ráda, když lidé kopírují. Chci však zařadit více kousků, které by mohly nosit hlavně holky. Celý tým Rehabu tvoří totiž holky, takže si chceme udělat radost. 

Jako návrhářka a designérka máš jistě v hlavě nějaký sen – osobnost, kterou bys chtěla oblékat. Kdo to je?

Koho bych chtěla oblékat? No to je jednoduché, já pořád říkám, dokud si moje oblečení neobleče Kanye West, tak furt budu makat. Takže já to mám docela těžký. Kanye West je moje srdcovka. Ať už kvůli jeho estetice nebo proto, co dělá pro komunitu (Kanye Sunday Service). Většinou mi hrají jeho songy, když oblečení tvořím, takže mě vlastně inspiruje. 

Musím se ale přiznat, že tou největší osobností, kterou jsem kdy chtěla obléci, je můj otec. Nikdy bych nevěřila, že si moje oblečení někdy obleče, je to konzervativní člověk, který na sobě nikdy neměl nic crazy a osobitého (přesný opak mojí maminky, která je jen crazy a osobitá :-) Ale teď? Táta nosí moje věci a strašně mu sluší! Takže tohle je pro mě vlastně splnění takového osobního snu.

loveprojectrehab.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram