Moda.cz se byla podívat na STYL A KABO

Moda.cz se byla podívat na STYL A KABO

Již 46. ročník veletrhu módy STYL a KABO zaplavil o víkendu brněnské výstaviště. Právě na tomto místě se sešlo mnoho známých značek i doposud méně zvučných jmen. 

Již 46. ročník veletrhu módy STYL a KABO zaplavil o víkendu brněnské výstaviště. Právě na tomto místě se sešlo mnoho známých značek i doposud méně zvučných jmen. U této příležitosti však nemohlo chybět ani mnoho milovníků módy. Ostatně, kde jinde byste hledali elegantně, výstředně, ale především módně oblečené ženy a muže, když ne na módní přehlídce?

Brno sice pomalu ale jistě chytá světové trendy, nicméně se má ještě hodně co učit, a právě módní veletrh STYL a jeho kolega KABO určují aktuální trendy, které v následujících měsících ovládnou trh s módou. Nastávajícímu jaru a létu v roce 2016 vévodí jedno jediné slovo: růžová!

Hlavní přehlídka Luxury Summer v nedělní podvečer přilákala nejvíce očí. K vidění se nabídlo hned 30 modelů večerních rób světových návrhářů, pánské plavky a plážové oblečení. Barvy při této přehlídce hrály mnoha odstíny a modelkám padly jako ulité. Nude líčení s jemnými očními stíny podtrhly půvab věhlasných značek i samotných modelek.

 

Veškeré modely k této přehlídce poskytl pražský butik Soline, který se jako jediný v České republice zabývá zapůjčením luxusních šatů světových jmen. A tak se i u nás opět o kousek přiblížíme zahraničním zvyklostem, které si oblíbily i samotné hollywoodské hvězdy.

Versace, Donna Karan, Ellie Saab, Victorie Beckham ale také Halston Heritage, Issa, Just Cavalli, Roksanda a mnoho dalších zahřáli na duši všechny přítomné milovníky módy. Duchem celé přehlídky se nesla elegance, ženskost a půvab. Zpravidla tedy byly k vidění dlouhé šaty s monochromní tendencí.

V druhé půlce jsme měli možnost shlédnout pánské plavky pro jaro a léto 2016 pojaté ve výrazných vzorech a těsných materiálech. Nechyběla tak ani kůže či pánský overal. Plážová móda již byla volnějšího stylu, avšak největší aplaus si stejně odnesl André Reinders partner modelky Hany Mašlíkové, která se na módním mole v rámci celé akce rovněž prošla. Společně tak v rámci sobotní přehlídky pro značku Jockey předvedli malé „cirkusové číslo ala Cirkus Reinders“, jak ho sama Hanka na svém facebookovém profilu s nadsázkou nazvala.

Za zmínku však stojí i méně známé značky a zároveň vystavovatelé, u kterých diváci mohli v rámci veletrhu rovnou i nakoupit, jako například značka GEISHA, pocházející z Nizozemí, která si zakládá na hodnotách dobře padnoucího střihu, na kvalitně zpracovaných luxusních materiálech a osobitém vzhledu či z Nizozemska rovněž pocházející značka Tramontana, která vyjadřuje svou myšlenku tím, že své zákazníci – moderní ženě, nabídne vše, co potřebuje, aby se cítila žensky a stylově.

DRAPS, MODĚVA či značka BOJA, ty všechny i mnoho dalších předvedly své kolekce pro příští rok a jednohlasně se shodly na barvě, která bude vévodit trendům roku 2016. Růžové doplňky budou hrát naprostý prim. Výrazné odstíny si na chvíli oddechnou, aby uvolnily místo růžové, béžové a světle modré. Důležité budou rovněž stříbrné a zlaté aplikace v decentním stylu.

Veletrhy STYL a KABO se opakovaně staly místem, kde se potkalo mnoho obchodníků a nákupčích. Místem, kde se představilo 633 nových kolekcí z oděvních, textilních, obuvních a kožedělných značek celkem ze sedmnácti zemí. Ale také místem, kde srdce návštěvníků mohla pro módu zaplesat. A ta naše plesala opravdu hlasitě. 

 

Zdroj: Moda.cz s Styl a Kabo

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram