Modelace postavy laserovou liposukcí a přenosem vlastního tuku se stává velmi oblíbenou procedurou

Modelace postavy laserovou liposukcí a přenosem vlastního tuku se stává velmi oblíbenou procedurou

Celá řada žen, ale i mužů, by ráda na svém těle někde pár centimetrů ubrala a jinde zase přidala. Často se ale bojí, jenže s laserovou liposukcí vůbec nemusí!

Klinika LaserPlastic (klinika prim. MUDr. Marty Moidlové) je jedno z nejdéle fungujících pražských pracovišť. Již přes 15 let provádí veškerou škálu výkonů estetické chirurgie, dermatologie a korektivní dermatologie. Prakticky stejnou dobu se pracoviště specializuje na moderní metody pro modelaci postavy. Disponuje špičkovým vybavením pro tumescentní, vibrační a především laserovou liposukci.

Specialista, MUDr. Martin Tománek, který již přes 6000 modelačních výkonů provedl, o těchto technikách říká: „Obecně jde o velmi šetrné a pro klienta nenáročné výkony, které všechny umí velmi dobře redukovat objem a dělat hezké tvary. Osobně preferuji laserovou liposukci, protože je nejšetrnější a navíc hezky vypíná kůži a zaručuje tak mladistvý vzhled upravovaných oblastí“.

Principem laserové liposukce je rozpouštění tukových buněk podkožně zavedeným laserovým vláknem, poté odsávání velmi tenkými (cca 1-2 mm v průměru) vibračními kanylkami a nakonec vypínání kůže, též pomocí laseru. Upravovat tvar těla lze takto zcela štíhlým jedincům stejně dobře jako silnějším osobám. Klienti mohou být ženy i muži prakticky bez věkového omezení. Výkon probíhá v sedoanalgesii nebo pouze v lokální anestesii. Není nutná hospitalizace ani pracovní neschopnost, výkon je jednorázový a není třeba jej opakovat. Nezanechává jizvy, nepoužívají se stehy. Rekonvalescence je rychlá, nošení elastického prádla pouze 12 dnů, omezení sportů 4 dny.


„Umíme takto modelovat prakticky všechny oblasti - boky, břicho, zevní a vnitřní stehna, přední stehna a kolena, hýždě, paže, podbradky, podprsenkové valy, záda, lýtka, kotníky, podbřiško, mužská prsa. Tuku získaného z takto modelovaných oblastí lze využít k vylepšení lokalit jiných, například pro zvětšení prsou. Mluvíme o takzvaném transferu tuku(přenosu vlastního tuku na jiné místo), technice, která v posledních letech zaznamenala velkou modernizaci způsobu provedení i instrumentaria pro výkon“, říká MUDr. Martin Tománek.

Principem této metody je šetrný odběr tukové tkáně drobnými odběrovými kanylkami s nízkým podtlakem. Laser se tentokrát nesmí použít, aby tkáň nebyla termicky znehodnocena. Následuje "čištění" tukových buněk ve speciálním dialyzačním vaku. Tím se zbavujeme nežádoucích příměsí - tkáňových tekutin, anestetického roztoku a krve. Poté následuje rovnoměrné rozprostření buněk do daných oblastí. Děje se tak pomocí speciálních dávkovačů opatřených velmi tenkými aplikačními kanylkami, které zajišťují přirozené rozptýlení i optimální dávku a možnost pracovat v povrchových i hlubokých vrstvách po malých dávkách tuku. Výsledkem je potom nejen zvětšení, ale především tvar podle představ klienta a operatéra. V neposlední řadě tento postup nenechává jizvy a zajišťuje dobrou životnost tuku s nesrovnatelně menšími úbytky objemu, než tomu bylo v minulosti.

Technika přenosu vlastního tuku je vhodná především pro jedince, kteří nejsou rozhodnuti pro užití umělých materiálů. Důvodem může být nízký věk, strach z umělých materiálů či obavy z jeho nutných výměn, nepochopení u partnera či neochota se mu svěřovat, strach z bolestivosti výkonu aj.  Volba transferu je vhodná hlavně pro ty, kteří nebazírují na extrémním zvětšení dané oblasti a preferují spíše hezký tvar, přirozený vzhled a "nezanechání stop po výkonu". Výhodou jsou i krátká a nebolestivá rekonvalescence, zdravotní bezrizikovost výkonu a relativní finanční úspora za "cizí materiály"

Technicky i finančně náročnější variantou je transfer tuku obohaceného o kmenové buňky. Popis provedení je však rozsahem nad rámec tohoto pojednání a může být uveden v samostatném sdělení.

Zdroj: laserplastic.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram