Modernost snoubící se s elegancí v nové couture kolekci Givenchy

Modernost snoubící se s elegancí v nové couture kolekci Givenchy

Kreativní ředitelka Clare Waight Keller vytvořila pro módní dům Givenchy precizní kolekci, která v sobě snoubila prvky moderna, elegance i pravého haute couture.

Po kolekcích Christian Dior, Chanel či Iris van Herpen během couture týdne módy v Paříži přišel na řadu i módní dům Givenchy. Ten pod vedením kreativní ředitelky Clare Waight Keller prezentoval novou kolekci 22. ledna v minimalistických prostorách Muzea moderního umění v Paříži. Zpočátku černobílá paleta barev ukázala, že tato kombinace rozhodně nemusí být pouze klasickou všední záležitostí. Keller vsadila na spojení různých materiálů a vyhrála si i s detaily, což je patrné zejména na okázalých róbách a tunikách. „Snažím se využívat těch nejmodernějších postupů. Je to o tom, začít nanovo. Chtěla jsem začít s ničím a pak do toho přidat neuvěřitelné barvy a techniky. Vše je o siluetě, architektuře, struktuře a prosté kráse,” prozradila Keller během prezentace své třetí couture kolekce.

Po černobílých oděvech přišla na řadu změť hravých barevných odstínů. Kanárkově žluté šaty s překříženými rameny střídaly šaty s krátkým sakem v enziánově modré barvě. Nechyběly ani dlouhé červené šaty s aplikovanými detaily a vícebarevná róba s třásněmi. Latexová látka byla v kolekci Givenchy něčím novým a neokoukaným, stejně tak jako nadměrně veliké mašle na zádech. Kromě ženských modelů vytvořila Keller také několik pánských, které byly rovněž velmi elegantní.

Je jisté, že téměř po roce působení na pozici kreativní ředitelky u módního domu Givenchy našla Keller svou vlastní vizi a estetiku. Jemný i dramatický hudební podkres, čisté střihy, ženské linie s důrazem na pas, hravá kombinace barev a odvážné materiály, to je jen pár bodů, které z této přehlídky dělají jednu z nejzapamatovatelnějších celého couture týdne. 

Vogue.com, Fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram