Módní kolekce K.BANA aneb, jak se tvoří ze LNU!

Módní kolekce K.BANA aneb, jak se tvoří ze LNU!

Nová kolekce značky K.BANA, kterou tvoří autorka značky Kateřina Černá, je opravdu jedinečná. Působí klidně, inspirativně a jasně zde vládne minimalismus, který my v redakci přímo zbožňujeme. Pojďme si představit šaty s příchutí dalekých cest. 

Kolekce K.BANA nás na fotografiích zaujala natolik, že jsme se rozhodli samotnou návrhářku navštívit. A musíme vám říct, že oblečení je opravdu originální. Samozřejmě víme, o čem mluvíme, protože jsme si ho mohli na vlastní oči prohlédnout a také osahat. Ačkoli jsme se lnem neměli nikdy žádné zkušenosti, jeho vlastnosti nás celkem překvapily. Materiál je velmi tuhý, ale na první pohled vypadá prodyšně.

Pojďme se podívat na to, proč se z něj Kateřina rozhodla tvořit!

"Když jsem konečně přišla na to, jaký styl oblečení chci navrhovat, tak jsem začala přemýšlet nad materiálem. Byl pro mě důležitý, protože jsem chtěla vybrat takový, který má u nás tradici a svou historii. Chtěla jsem tím podpořit lokální českou výrobu. Já sama jsem nikdy nebyla milovníkem lnu, spíše jsem si tu cestu k němu postupně našla. Zamilovala jsem si ho pro jeho vlastnosti, kdy v létě chladí, v zimě hřeje a je vhodný pro alergiky. Navíc je také recyklovatelný. Postupně jsem poznávala, jak se dá zpracovat a co by se z něj dalo vytvořit."

Jak se pozná pravý len?

"Len se pozná podle toho, že se dá prát na vysokou teplotu, tedy na šedesát stupňů, když je to méně, není to pravý len."

Co pro vás bylo při výběru kvality důležité?

"Samozřejmě pro mne byla důležitá kvalita lnu, který se u nás nabízí a dalším kritériem byla barevnost, kterou jsem potřebovala čistě BÍLOU. Vzhledem k tomu, že oblečení je navržené pro jógu, kterou my cvičíme výhradně v bílé barvě. Ta rozšiřuje auru a podporuje energii hodiny."

Máte i nějaké jiné barvy?

"V poslední době jsme oblečení vytvořili i v tmavě modré barvě a také ho obohacujeme digitálním potiskem, který se na oblečení objeví v podzimní minikolekci. Teď jsme prozatím začali vlastně proužkem a malými ptáčky (jen vzlétnout). Na podzim poté chystáme šupinky a orientální vzory." 

Kateřině děkujeme za příjemný rozhovor a děkujeme, že si na nás udělala čas. Jediné, co nás mrzí, že jsme nestihli její lekci kundalini jógy, ale doufáme, že si to ještě vynahradíme. 

 

Tvorba Kateřiny Černé nás nejen nadchla, ale její přístup k životu se pro nás stal inspirací. 

Jak se vám oblečení líbí?

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram