Módní návrhář Michal Marek představí novou kolekci LOVE

Módní návrhář Michal Marek představí novou kolekci LOVE

S módním návrhářem Michalem Markem jsme si povídali o tom, jestli je zamilovaný a o nově vzniklé kolekci LOVE.  LÁSKA  A  ZASE  LÁSKA! 

Michale,  tvá nová kolekce se jmenuje LOVE, jsi zamilovaný ? ♥
Nikterak nově….

 

Teď vážně. Proč si svou kolekci pojmenoval právě LOVE?

LOVE je ucelená kolekce s přesahem, která vznikala několik dlouhých měsíců. Prošla vývojem i změnami, měnila směr i lidi podílejících se na výsledku. Chtěl jsem zde propojovat různé směry umění a designu. A láska nás přeci všechny spojuje, každý jsme si prožili či prožíváme svůj příběh lásky, proto to nemohl být ani žádný jiný název než LOVE. V této kolekci se propojil talent módního designu, šperku, fotky, videa a hudby. A vznikl tím unikátní audio vizuální projekt, jejímž výsledkem je ucelená kampaň. Součástí je krátký film na téma kolekce, kampaňové a produktové fotky, nový web s e-shopem a v neposlední řadě to bude  autorská módní přehlídka, která se bude konat 26. září 2017 v Praze na Václavském náměstí, na kterou čtenáře srdečně zveme. Následně kolekci představíme i v jiných městech ČR.

Do své nové kolekce si zapojil několik lidí jako Františku Čížkovou, Filipa Jankoviče, modelku Katku Votavovou,  velice krásnou Blážu Hlásovou a Petru Veverkovou. Proč právě tuto pětici lidí? 
Chtěl jsem ukázat, že láska je tu pro všechny. Je jedno, kdo jsme, co děláme, kolik nám je let, jsme-li zdraví či nemocní. Proto vznikal i tento netradiční mix naprosto odlišných lidí s jinými životními příběhy. Módní kritička, zdravotní sestra, modelka, tanečnice a nebo obyčejná holka z vesnice, je to jedno, lásku cítí každý z nich…

Kolik modelů obsahuje nová kolekce a čím ses nechal inspirovat? 
Stále ještě došíváme, proto přesné číslo ještě nevím, minimálně to však bude kolem 50 až 60 modelů. Inspirací je samotný název a příběh kolekce. Všechny formy lásky a její tváře jsou tak krásné a inspirující, i tak zvrácené a trýznící… Kolekci jsem tvořil tak, aby byla naprosto nositelná, snadno kombinovatelná i udržitelná, je v ní mnoho unisex kusů, které jsou mi velmi blízké a jsou hlavním trendem současnosti. Takže inspirací je tu zase samotný život.

Jaké materiály si volil tentokrát? Byl to tvůj oblíbený denim? 
Hlavním materiálem je bavlna, vlna, neopren a jejich kombinace. Odstíny materiálu jsou šedivá, černá, červená a bílá.

Lokace, kterou sis vybral právě na focení kampaně je velmi krásná a záhadná. Kasárna Karlín. Proč zrovna tohle prostředí? 
Kasárny Karlín splňovaly všechny požadavky exteriéru, v případě deště možnost fotit a natáčet i ve vnitřních prostorech, možnost natáčet dronem, vytvořit dobrou a příjemnou backstage a nemuselo se nikam přejíždět. Byla to dobrá volba! Splnila všechna očekávání.

Zaslechli jsme, že focení probíhalo velice poklidně a v příjemné atmosféře. Jak sis užíval focení/natáčení ty? 
Pro mě to byl velmi krásný a inspirativní den, z kterého jsem čerpal ještě několik dalších dní. Všichni byli v dobrém rozpoložení a maximálně se fokusovali na výsledek. A tím, že vše šlo naprosto hladce a bez komplikací, jsem si focení užíval stejně jako ostatní. Den focení/natáčení stejně jako přehlídka je pro mě takové z radosti učinění, vidím poprvé výsledek několika měsíčních příprav a rozhodnutí a vždy je to takový risk, zda výsledkem bude to, co čekám a hlavně jestli se to bude líbit lidem. A LOVE, si myslím, zatím jde správným směrem, lidem se líbí fotky, výběr tváři i modely samotné.

Proč ses rozhodl natáčet ke své kolekci video? 
Chtěl jsem dát další rozměr mojí tvorbě a prezentaci. Video je médium, přes které dokážeme předat emoce, ukázat příběh, a navíc si myslím, že už by to měl být takový standard.

Kdy video uvidíme ? 
Trailer bude během par dnů a finální video až na přehlídce jako defilé přehlídky

Máme se na co těšít ♥

 

„Láska je pro mě základní podmínkou existence. Stejně jako voda či vzduch. To, že jsem se stala tváří kolekce Michala Marka, mě v bizarnosti volby těší. Pětašedesátiletá, kosmetickými zásahy nepoznamenaná ženská… Matrix, řekla bych. Úlet za hranicí komerce. Ale Michal mě ujistil, že láska existuje v každém věku (já to vím) a neměla by se prezentovat na modelkách, modelech, jež jsou prefabrikáty továrny na krásu jménem modeling. Tak jsem na nabídku kývla. Věřím v jeho rozvíjející se talent, vnímám Michalovu pokoru, která je pro každého tvůrce zásadní,“ nechala se slyšet módní kritička Františka Čížková. 

Produkční tým
Režie, video: Barbora Johansson Pivoňková
Foto: Vlaďka Jandíková
Šperky: Mila Zila
Dron: Tomáš Mertlík
Make up: Lucie Urbanová, Ivan Malejovský
Hair: Romana Kadlec, Tereza Nová

www.marekmichal.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram