Módní přehlídka mladých talentů a charitativní večer pro dobrou věc pod záštitou JITKA KLETT již 15. 11. v Praze

Módní přehlídka mladých talentů a charitativní večer pro dobrou věc pod záštitou JITKA KLETT již 15. 11. v Praze

Návrhářka Jitka Klett pořádá 15. listopadu charitativní večer s módní přehlídkou, kde se kromě jejích úžasných oděvů objeví i kolekce žáků středních uměleckých škol z celé republiky.

Značka JITKA KLETT pomáhá doma i v zahraničí

Návrhářka Jitka Klett již v minulosti několikrát uspořádala charitativní večer, jehož středobodem byla myšlenka pomoci spojením módy a umění. Tyto projekty mají za cíl pomáhat na místech, kde je to potřebné a také upozornit na společenské problémy, které se nevyhýbají ani módnímu průmyslu. Jedná se například právě o zneužívání dětí při práci v módním průmyslu v zemích Středního a Dálného východu. Zároveň však podporuje i tuzemský rozvoj módních značek v Čechách i na Slovensku a v podstatné míře také pomáhá mladým kreativním lidem a designerům. 

Save the date: 15. listopadu ve Slovanském domě

Projekt, jenž je přímo zaštíťován značkou JITKA KLETT Prague, nese název JITKA KLETT for FASHION REVOLUTION  a jeho cílem vlastně je, vyvolat takovou menší módní revoluci, když ne ve světě, tak alespoň v Česku a na Slovensku. Charitativní večer se bude konat již 15. listopadu v Praze v osm hodin večer ve Slovanském domě. Na přehlídce se představí mladí módní návrháři středních škol s uměleckými obory z celé republiky a samozřejmě tvorba návrhářky Jitky Klett. Jedná se opravdu o velkolepou společenskou událost, kde účastníky budou celým večerem provázet moderátorky Lenka Vacvalová a Zdeňka Žádníková. Je očekávána účast předních reprezentantů podnikatelského, módního a společenského života.

Parachutes

JITKA KLETT for FASHION REVOLUTION

A je opravdu na co se těšit. Kromě uměleckého zážitku z šatů, které budou na přehlídce prezentovány, bude v rámci programu možno poslechnout si skladby uznávaného českého virtuóza Jaroslava Svěceného v doprovodu kytaristy Lukáše Sommera, které budou hudebně doprovázet i prezentaci sedmi exkluzivních společenských modelů návrhářky Jitky Klett, navržených speciálně na tento večer. Tento umělecký projekt je obohacen o doprovodné poetické slovo významné české umělkyně Zdeňky Žádníkové a taneční vystoupení solisty Národního divadla v Praze. Celý večer si hosté budou moci prohlédnout umělecké dílo inovativního evropského umělce Didiera Le Mara. K tomuto uměleckému dílu proběhne i dražba, jejíž výtěžek půjde právě na konto Jitka Klett for Fashion Revolution, ze kterého jsou financovány i zmiňované charitativní projekty.

Distinctive

Podpora mladým talentům

Jak již bylo zmíněno, kromě návrhů slavné české módní designéky Jitky Klett proběhne během večera i přehlídka kolekcí žáků tří středních škol. Střední školu Strážnice zde zastoupí žákyně Leona Kotásková se svou kolekcí „Distinctive", za kladenskou Střední školu designu a řemesel Eliška Černá s kolekcí „Po směru kapky", Kristýna Šimková a Miroslava Knapová s kolekcí „Parachutes" a nakonec plzeňský region bude reprezentovat Anna Manglová s kolekcíPlay-time", inspirovanou emocemi, emoji a hrou.

 

Play-time

Česká značka s velkým jménem i ve světě

Projekt tedy nejen podpoří boj za dobrou věc, ale dává možnost prezentace i mladé generaci a podporuje mladé lidi v tak kreativním a zároveň technologicky náročném oboru, jako je móda. Sama návrhářka Jitka Klett svou značku vypracovala v módu evropského formátu. Na trhu se pohybuje již 24 let a jméno značky a návrhářky je známo po celém světě. Značce se dlouhodobě daří reprezentovat český módní průmysl v zahraničí, ale nezapomíná ani na český trh. Nedávno totiž například otevřela v Praze jeden ze svých nových kamenných obchodů právě pro české zákazníky.

 

Po směru kapky

jitkaklett.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram