Módu vnímám jako žena

Módu vnímám jako žena

"Móda u nás." To, co jsem viděla na MBPFW a na dalších přehlídkách mne nadchlo. Mám pocit, že móda a vše kolem ní, se v Čechách posouvá stále vpřed.

Jako žena tento fakt intenzivně vnímám a jsem nadšena.

K tomuto posunu přispívá právě Mercedes Benz Fashion Week, který se díky správným lidem a profesionálům dostal na vysokou úroveň. Konečně čeští návrháři mohou své zajímavé a kreativní nápady předvést a ukázat celému světu, že jsme sice malá metropole, oproti jiným módním mekkám, ale talentů máme opravdu mnoho. Všichni si přejeme, aby se české módě dařilo co nejlépe a aby se posouvala kupředu a skvělí návrháři expandovali a jejich kreativní designy byly více vidět ve světě, ale také u nás v našich šatnících. V tomto roce na MBPFW 2016 mladým talentům pomohl módní dům VAN GRAFF, který se snaží své vybrané favority prezentovat co nejefektivněji, aby byli vidět.

V poslední době je na výběr nepřeberné množství stylů. Vnímám to jako posun české módy dopředu. Rafinovanost a svůdnost v kolekcích českých návrhářů.

Kateřina Greislerová a Lukáš Lindner

V kolekcích několika vybraných návrhářů můžeme jasně vidět, jaká je jejich filosofie. Je to svůdnost, ženskost a rafinovanost, prostě čistý luxus. To jsou všechno prvky, které většina žen upřednostňují u kousků oblečení ve svém šatníku, aby se cítila krásná a okouzlující. Která žena by se také ráda nelíbila. Všechny chceme vypadat jako královny. Je to naším údělem, být krásné.

Samozřejmě tady máme také minimalistické směry, předpoklady k tomu splňuje.

Minimal DNB Denisa Nová

Mám ráda, když se návrhář nebojí a vloží do své prezentace i něco odvážného. Svou myšlenku, která vypovídá za vše a obhajuje filosofii značky. Kreativita návrhářů může přinášet vždy něco neotřelého a hodno k zamyšlení.

Pietro Filipi

Klasický styl - konfekce. Jsou zde také úspěšné firmy, které nám dokážou nabídnout filosoficky nenáročný styl, dobře padnutelný s luxusními materiály. Líbivé a pečlivě zpracované kousky.

La Formela

Eklekticismus je pro spoustu lidí přitažlivý svými různými podněty z mnoha směrů. Ale připodobnila bych jej člověku, který má kořeny z různých kultur. Tento styl rozhodně není nudný, ale jako šťavnatý a barevný.

ETHER- Eva Vontorová

Futuristický styl českých návrhářů. Spojení minimalismu a propojení s technologiemi. Česká značka Ether myslela i na super luxusní kabelku speciálně vytvořenou pro nový iProne 6+.

Buďme rádi za posun české módy dopředu. A podporujme ji!

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram