Monika Drápalová předvedla svou podzimní kolekci 2018 FEEL RELAXED

Monika Drápalová předvedla svou podzimní kolekci 2018 FEEL RELAXED

​Pyžamová párty nebo nová kolekce Podzim/Zima 2018-2019 Moniky Drápalové? Oboje dohromady! ​

Ano, ze začátku přehlídky to mohlo spíše než na módní kolekce vypadat na skvělou pyžamovou párty. Návrhářka Monika Drápalová nám očividně svou kolekcí chtěla něco sdělit. Možná touhu zastavit se v uspěchaném světě a na okamžik si odpočinout. Nebo snad pravý opak? Tak velký spěch, že se ani nestihneme převléknout z nočního úboru, než vyrazíme do ulic? 

Na začátku přehlídky chodili modelky a modelové jak tělo bez duše, na uších měli nasazená sluchátka... Demonstrovali tím ticho a klid - umění se v dnešním světě zastavit. Vypnout, vnitřní světlo, relax, spánek, ticho. Slova, která v sobě nesou hlubší význam a rezonují dnešní dobou. Umí je však dnes vůbec někdo přenést do reality? Kolekce odkazovala jednoznačně ke klidu. Stavebním prvkem se stalo pohodlné a ležérní oblečení. Návrhářka se díky tomu pokusila smazat hranice mezi intimním oblečením a venkovním oděvem.

Monika na rozdíl od svých předešlých kolekcí použila výhradně přírodní materiály. Hedvábí a bavlnu v kontrastu se surovou vlnou. Jako surovou vlnu, označujeme tu, která je čerstvě ostříhaná z ovcí - tedy nečištěná a nebarvená. Využila síly přírodních tónů včetně hnědé, hořčicové, béžové a smaragdové. A pro ty, kteří se s podzimní kolekcí oblečení Moniky Drápalové nejsou schopni ztotožnit, má návrhářka jasný vzkaz: Chce si dělat věci po svém! 

MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram