Mrakodrapy v New Yorku jak je neznáte

Mrakodrapy v New Yorku jak je neznáte

A že jich tam bylo již postaveno! Nově však vznikne budova navržená Davidem Adjayeem, její místo bude, kde jinde než v centru Manhattanu a bude mít 61 podlaží.

The Wall Street Tower je jméno pro nový architektonický skvost v New Yorku. Bude obsahovat 244 luxusních bytů, bude čítat 299 metrů na výšku a zařadí se do finanční čtvrti William William. Bude tak stát v blízkosti jiných špičkových budov jako například blízko Gehry Tower.

„Tyto fotky odrážejí pouze počáteční koncepční studii budovy,“ prozradil autor David Adjaye pro magazín Dezeen. „Zůstáváme v procesu zdokonalování a vyvíjení designu s odpovídajícími úpravami snímků. Těšíme se na finální sdílení výkresů v nadcházejících měsících.“

I když jde zatím jen o prvopočáteční snímky, už teď můžeme zhodnotit, že nám pohled na newyorské mrakodrapy dopřává z naprosto jiného úhlu pohledu, než jsme zvyklí. Zlaté fasády „propíchnuté“ klenutými okny, lázně, rekreační zařízení pro obyvatele budovy, sportovní hřiště, bazén, salonky a zahrady s výhledem na město i mimo něj. Pro nás jistě trošku scifi, pro obyvatele Manhattanu zcela běžný servis služeb.

Americký průlom architekta Davida Adjayeema, který se narodil v Tanzánii, se uskutečnil v rámci jeho práce v Národním muzeu afroamerické historie a kultury ve Washingtonu DC, který byl otevřen počátkem tohoto roku a vedl k jeho zařazení do časopisu Times mezi 100 nejvlivnějších lidí. Řekli bychom, že o tomto umělci ještě mnohé uslyšíme.

dezeen.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram