Mulberry má nového kreativního ředitele

Mulberry má nového kreativního ředitele

Mulberry jmenovalo svého nového kreativního ředitele. Bude jím Johnny Coca.

Jméno Johnnyho Coca se ve spojení s britským módním domem Mulberry poslední dobou zmiňovalo velmi často. Potvrzení jeho jmenování jako kreativního ředitele Mulberry je jen dalším důkazem toho, že o čemkoli se v módním průmyslu šušká, bývá většinou za pár dní potvrzeno jako oficiální pravda.

Johnny Coca do Mulberry přichází z módního domu Céline, kde se staral o sekci doplňků. U Mulberry ho čeká mnohem větší zodpovědnost - Coca bude mít na starost všechny kolekce. Vedení Mulberry chce do značky přivést novou energii a inovaci a Johnny má dost zkušeností a dostatečně dobrý vkus na to, aby se k jedné z nejznámějších britských značek připojil jako její kreativní vůdce.

Coca hovoří čtyřmi jazyky a vystudoval obor umění, architektura a design na École des Beaux-Arts a École Boulle v Paříži. Do společnosti Céline nastoupil po získání prvních zkušeností u značek Louis Vuitton a Bally. Na pozici kreativního ředitele u Mulberry střídá Emmu Hill, která od značky odešla před rokem.


Takhle vypadá současná tvorba Mulberry - kolekce Jaro/Léto 2015. Vydá se Coca úplně jiným směrem nebo bude pokračovat v dosavadní linii?

Foto: vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram