Muži a jejich trendy vlasy

Muži a jejich trendy vlasy

Je účes opravdu tak důležitý? Proč by muži měli chodit k dobrým kadeřníkům? A proč vůbec řešit jakým šamponem si umýt vlasy nebo jaký styling použít při odchodu z domu?

Stále přichází nové a nové vlasové trendy a to nejenom ženské, ale i pánské. Jen jich není tolik a muži jim tak nepodléhají, proto nejsou na ulicích tak jasně rozpoznatelné jako ty ženské. Zmiňme ale legendární Elvisovu patku, Jamese Deana nebo účesy Brada Pitta a Beckhama, které stále muži následují a berou je jako své vzory aneb jako muže, kteří udávají trend. I díky nim se trendy postupem času vyvíjejí. 

 

Každá doba má svůj vzor, šedesátým létům vládl hippie styl uvolněnosti a kdo v té době neměl dlouhé vlasy, jako by nebyl. Stejně tak, když se na ledu objevil Jaromír Jágr, všichni museli mít styl “na Jágra”. Ostatně jeho styl účesu z té doby byste u některých mužů ještě teď našli. Přes všechny tyto trendy jsme se dostali až k tomu aktuálnímu – lehce zanedbaný hipster, kterému nevadí plnovous, patka ve vlasech nebo vlasy v culíku. Není to ovšem jeden jasný střih, který vždy aktuální trend doprovází. Je jich několik a dobrý kadeřník by vám měl vždy umět vytvořit trendy účes, který vám sedne.

 

Vždy jde především o to, abyste se cítili dobře a vybrali si účes, který vám padne a dodá sebevědomí. A pokud se v něm delší dobu cítíte dobře, není třeba ho v základu měnit. Postupem času stačí účes pravidelně oživovat aktuálními trendy prvky a společně s kadeřníkem provést jen pár vylepšení, které vaše vlasy udrží moderní po celý život.

Na trendy ovšem u mužů často naráží profesní pozice, kde je nutné dodržovat určitou dávku formality. Nicméně doba se posouvá, a tam kde bylo dříve nutné nosit oblek a být perfektně upraven, včetně krátkého střihu vlasů, si nyní můžete dovolit lehké zpestření. Nebojte se zaujmout stylovými detaily, ať už na oblečení nebo ve vlasech. Muž s hipsterským zanedbaným stylem vypadá v saku výborně!

Ve formálním světě ale můžete využít i jednoduché řešení – variabilní střih, který vám dá možnost mít až několik tváří, přes úspěšného businessmena, volnočasového muže až třeba po krále večírků. Všechno se odvíjí od vlasového stylingu, který by vás dobrý kadeřník měl naučit a vy už si pak dle příležitosti zvolíte vhodný účes.

Než ale začnete hledat vhodný účes nebo trend, který by vám pasoval, vyřešte všechny vlasové problémy! Ani ten nejlepší účes nezakryje lupy či jiné problémy. „Nejčastěji za mnou klienti chodí s problémovou vlasovou pokožkou, což se následně odráží ve vlasech. Mastná pokožka znamená mastící se vlasy. Přitom řešení je jednoduché, stačí vybrat správný šampon, v tomto případě šampon na mastnou pokožku a naučit se správně vymývat. A moje doporučení pro mastné vlasy je používat pudr místo těžkých gelů a vosků,” upozorňuje Vierka Banášová, senior stylista Salonu Petra Měchurová.