Muzikálová komedie ADAM a EVA má týden do premiéry

Muzikálová komedie ADAM a EVA má týden do premiéry

Intenzivní zkoušení připravovaného komediálního muzikálu podle libreta Haliny Pawlowské a pod režijním vedením Zdeňka Zelenky ADAM A EVA pomalu vrcholí. Premiéra v pražském divadle Brodway se uskuteční 17. dubna 2014.

"O stvoření světa nikdo nic přesně neví. Není důvod nevěřit Bibli. Že existoval Ráj, že si Bůh vymyslel anděly a čerty, že pak pečlivě vymodeloval Zemi, dal život vodě i vzduchu a Adama stvořil k obrazu svému tak, aby mu v dobré víře přidělil družku rafinovaných tvarů - Evu," píše v úvodu libreta spisovatelka a scénáristka Halina Pawlowská a přesně tímto stylem se muzikálová komedie ubírá.

"Všichni pracují na maximum, zkouší, dřou a je to vidět. A chci tímto všechny srdečně pozvat na opravdu oddychovou muzikálovou komedii, kde je celá plejáda skvělých jmen. Věříme, že naše diváky budeme umět pobavit a rozesmát. A jak stojí i v podtextu muzikálu, jde o "příběh podle skutečné události", takže věříme, že se bude líbit," říká producent Oldřich Lichtenberg.

V roli Boha se objeví Josef Laufer a Ladislav Frej, v hlavní roli Adama se budou střídat Martin Písařík a Michal Slaný, o Evu se podělí Michaela Horká a Markéta Procházková, v roli Lucifera se objeví Josef Vojtek a Tomáš Trapl a v rolích čertů či andělů třeba Michaela Dolinová, Lukáš Langmajer, Josef Vágner, Jan Kopečný, Natálie Grossová či Jakub Šlégr a mnozí další.

Autorem hudby je Bohouš Josef, choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová a autorem kostýmů pro Adama a Evu je Roman Šolc.
Režisér muzikálové komedie Zdeněk Zelenka prozrazuje, na co se mohou mimo jiné diváci v divadle těšit.

"Úplné novinky se divák dočká v druhé půlce muzikálu, kdy se Adam s Evou, ale i Lucifer s anděly a čerty ocitnou v současnosti. Charaktery i cíle postav zůstávají stejné, jen kostýmy se zásadně liší, z čertů se stali všehoschopní džentlmeni, z Lucifera mocný elegán, z čertice bohatá dáma, která v nejvyšších patrech tahá za nitky..."

Diváci, kteří se od 17. dubna vypraví do hlediště Divadla Brodway, se nudit rozhodně nebudou. Nadsázka, nadhled a humor, to vše splňuje očekávání této komedie, jejímž základem je příběh o stvoření světa… i když, tak trochu jinak…

Zdroj: protext.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram