Na co si dát pozor při výběru plavek

Na co si dát pozor při výběru plavek

Také se vám už někdy stalo, že jste si vysnila nějaké plavky, které však pro vás nakonec byly ohromným zklamáním? Podle čeho tedy plavky vybírat a na co si dát pozor?

Jak je možné, že plavky, které na modelkách s obdobnými mírami, jako máte vy, vypadají tak dokonale, ale na vás ne? Příčinou je fakt, že každý módní kousek je jedinečný, a proto i přes podobná čísla na papíře na vás může vypadat úplně jinak. Dochází k tomu i proto, že při výběru často opakujeme stejné chyby. Podle čeho tedy vybírat plavky?

1.    Jedním z hlavních faktorů při výběru plavek by měl být jejich tvar, čili střih. I když se rok co rok návrháři předhánějí s tvorbou nových stylů, ne vždy nabídne takové plavky, které by slušely každé ženské postavě. Je proto vždy lepší mít na sobě neaktuální plavky, než ty sice super moderní, ale které vám nesluší.

2.    Při nákupu plavek se zamyslete, jaké oblečení obvykle nosíte, jelikož příliš vysoké plavky s hlubokým výstřihem nemusí vždy vypadat zrovna svůdně. Všimněte si, zda u plavek můžete sejmout ramínka anebo zda v případě, že je to nutné, umí skrýt problematické partie.

3.    Samozřejmě, že velmi důležitým faktorem je nákup plavek ve správné velikosti. Nesprávná velikost totiž okamžitě odkryje všechny vaše nedokonalosti. Pozor však! Je nutné počítat také i s tím, že plavky po opakovaném namočení ve vodě mírně povolí, a proto je lepší vybrat plavky trochu pevnější, aby z vás za krátký čas nespadly.

4.    Dávejte si pozor při výběru barev. Ne vždy aktuální trendy přináší to nejlepší. Víte třeba o tom, že když máte na sobě světlé anebo dokonce bílé plavky a namočíte je, tak prosvítají? Světlé, ani bílé plavky nejsou zrovna ideální volbou pro dovolenou u moře a přírodních nádrží. Proč? U moře nachytají barvu písku a zažloutnou, u přehrady pro změnu zezelenají. Pozor si také dávejte na příliš výrazné barvy, protože i ty nejlepší mají tendenci pouštět a blednout. Neonové barvy opakovaným namáčením postupně blednou, nelze přitom tomu absolutně zabránit. Dávejte si pozor i na černé plavky, je ošidné myslet si, že vás zeštíhlí, naopak dvojdílné černé plavky ještě více zviditelní vaše nedostatky. Pakliže chcete skrýt vaše kypré vnady, zvolte raději hnědé anebo fialové plavky.

5.    Plavky s vycpávkami anebo bez vycpávek? Tak toto je vskutku velké dilema. Když si koupíte plavky bez vycpávek, musíte počítat s tím, že když je namočíte a bude vám zima anebo bude foukat vítr, budou vám vidět bradavky. Pakliže si pořídíte plavky s vycpávkami, bradavky vám sice vidět nebudou, avšak plavky po namočení dlouho schnou, studí a nepříjemné i ta skutečnost, že jsou nasáknuté vodou jako houba. V tomto případě je proto nejlepší, když máte dva stejné vrchní díly k možné výměně. Ale i tak, z vlastní zkušenosti vím, že neustálé ždímání a tíha mokrých plavek je otravné.

6.    Při výběru plavek si nikdy nezkoušejte pouze vrchní díly, nemusí se vám to vyplatit! Většina žen má zcela odlišnou velikost vrchního a spodního dílu, a proto je dobré zkoušet oba díly. Nejlepší je, pokud máte tu možnost, vybrat si vrchní a spodní díl zvlášť.

7.    Dalším důležitým faktorem pro správný výběr plavek je účel, pro který plavky chcete používat. Jiné potřeby musí splňovat plavky, v nichž se budete jen „válet“ u bazénu a jiné, ve kterých budete sportovat. Plavky pro časté plavání by měly mít větší odolnost vůči chlóru a soli. Pevnější a odolnější plavky potřebujete i do termálních bazénů a lázní, protože vysoká teplota vody ničí elasticitu vláken.

Ať už si vyberete plavky jakékoliv, nezapomeňte, že se v nich musíte cítit dobře a pohodlně.

Zdroj: luxusnipradlo.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram