Na Manhattanu vyroste další výšková budova o dvou věžích

Na Manhattanu vyroste další výšková budova o dvou věžích

Jako by na dolním Manhattanu nebylo již dostatek výškových budov. Přeci jen tam jedno místečko zeje prázdnotou a brzy jej zaplní obytná věž s názvem 565 Broome SoHo.

Na tuto architekturu si posvítil Ital Renzo Piano se svým studiem Renzo Piano Building Workshop, který je v New Yorku známý především pro svou budovu New York Times. Na jeho práci se tedy víceméně všichni těší.

Třicetipodlažní budova oplývá minimalistickým designem, který je zasazen do architektury okolních staveb. Budova bude rozdělena do dvou věží. A co si budeme povídat, dovolit si ho budou moci především lidé z vyšší střední vrstvy. Jde totiž o čtvrť, která má v blízkém okolí luxusní a finanční čtvrti. To je vlastně i důvod, proč pro tuto práci byl zvolen právě Renzo Piano.

Věže budou mít vlastní recepci, fitness centrum, bazén i podzemní parkoviště. Ubytování zde bude v rámci 115 rezidencí o různých rozlohách a velikostech. Všechny místnosti jsou navrženy tak, aby do nich bylo propouštěno co nejvíce světla. Právě to je hlavní myšlenkou Pianových staveb. Lehkost a světelnost. Proto i nejdražší byty ve vrchních patrech budou mít prosklené i podlahy.

565broomesoho.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram