Na večer u filmu se hodí křupavé medové chilli oříšky podle Martina Škody

Na večer u filmu se hodí křupavé medové chilli oříšky podle Martina Škody

Domácí vaření nemusí být vždy o velkých obědech a večeřích. Někdy si lze pohodlně připravit také netradiční chroupání na dlouhé večery...

KŘUPAVÉ MEDOVÉ CHILLI OŘÍŠKY

Na ořechy (200 g)

  • asi 100 ml medu
  • 20 g másla
  • mleté chilli (dle chuti)
  • 1 malá lžička soli
  • 200 g kešu oříšků
  • pečicí papír

Troubu vyhřejte na 160 stupňů. V rendlíku rozpusťte med, přidejte máslo a počkejte, až se vše spojí. Přisypte chilli podle chuti. Po chvíli do rendlíku šoupněte taky syrové oříšky a zamíchejte je – oříšky se musí obalit ze všech stran v medu. Nechte oříšky asi 2 minuty prohřát. Plech vyložte pečicím papírem, oříšky na něj v jedné vrstvě rozprostřete a pečte 10 až 15 minut.

Zhruba po 6 minutách oříšky promíchejte, ať se opečou z obou stran. Při pečení dávejte pozor na stav v troubě, zvlášť ke konci ho celkem často kontrolujte, protože mezi dohněda opečeným a spáleným oříškem je tenká hranice a vy ji rozhodně nechcete překročit. Jakmile budou oříšky hezky zlatohnědé, vytáhněte je z trouby a zhruba po minutě taky posypte připravenou solí. Můžete je ještě jednou promíchat, aby byly osolený z obou stran.

Než se do oříšků pustíte, počkejte, až trochu zchladnou. Horký karamel není to nejpříjemnější, co byste chtěli mít na jazyku.

A co je Škoda nevědět?
Místo kešu oříšků můžete použít třeba vlašáky, pekany, mandle ale klidně celou tuhle směs, prostě podle chuti. Ještě menší varování, ty oříšky jsou vážně jedlý, doporučuju rovnou dělat dvojitou dávku.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram