Nalíčená nebo nenalíčená? Jak být přirozeně krásná?

Nalíčená nebo nenalíčená? Jak být přirozeně krásná?

Líčit se či nelíčit? Některým z nás výrazné líčení prostě nesedí, necítíme se ve své kůži. Ale je tu i zlatá střední cesta jménem nude make-up nebo-li nahé líčení!

Nude make-up, nahé líčení, je lehounké líčení, které jemně podtrhuje vaši přirozenou krásu bez toho, abyste musela utrácet stovky korun za spoustu líčidel. Nahé líčení je velmi svůdné a na léto jednoznačně to pravé!

V podstatě jde o to, že na svou tvář nanášíte jen malé množství make-upu a jiných líčidel. Pokud je vaše pleť opravdu v perfektním stavu, nemusíte make-up nanášet vůbec.

Základem je tedy pravidelná péče o pleť, její čištění, tonizace a hydratace spolu s dostatkem odpočinku. Pokud budete o svou pleť skutečně pravidelně pečovat, bude mít přirozenou barvu a make-up můžete zahodit.

Každá z nás má jiný tón pleti, barvu vlasů i očí a tak je třeba správně vybírat barvy. U přírodního líčení je třeba držet se světlých, ne příliš výrazných odstínů, spíše pastelových barev, jako je krémová, porcelánově růžová, lososová, zlatavá či světle hnědá.

Pokud musíte použít make-up a korektor, který dokáže skrýt nedokonalosti, je důležité, aby perfektně splynul s barvou vaší pleti. Jestliže nenajdete ten pravý, sáhněte raději po světlejším odstínu. Nenanášejte příliš velkou vrstvu, chcete přeci docílit přirozeného vzhledu. Make-up je samozřejmě třeba zafixovat pudrem, ale i s pudrem opět opatrně.

Pro skutečně dokonalé splynutí a zakrytí nedokonalostí je však třeba použít několik odstínů make-upu. Každý tvar obličeje potřebuje něco jiného, ale základ je v podstatě stejný, zde malá ukázka.

Pro rozjasnění očí se pod oční víčka nanáší maličko světlejší make-up. Stejný efekt vytvoří i světlé stíny zapracované do pokožky.

Vaše líčka oživí tvářenka v jemném tónu zvoleného líčení. S tvářenkou opatrně, nechcete skončit jako Marfuša ze známé pohádky Mrazík. Tvářenka se nanáší vklepáváním od horní části lícních kostí a jemným zapracováním. Používáte-li štětec, před vklepáním tvářenky z něj sfoukněte vrchní vrstvu, chcete přeci svou pleť jen decentně oživit.

Na oči použijte světlý stín, který jen zlehounka zvýrazníte o něco tmavší avšak jemnou barvou na konci očního víčka. Před nanesením stínu můžete použít i tužku. Vytvořte úzkou linku, kterou následně stínem rozmažete a zároveň zafixujete. Bude působit velmi přirozeně a nenuceně. Se stíny si samozřejmě můžete pohrát dle své fantazie a najít si ten pravý styl pro vás.

Na řasy použijte svou oblíbenou řasenku, vyvarujte se však velkému množství vrstev, ve většině případech to působí velmi nepřirozeně.

A na závěr naličte rty opět vhodnými jemnými a přirozenými tóny, nebo jen leskem.

Zdroj: glamcheck.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram