Našla jsem se ve střídmých modelech, říká Bára Sklenářová

Našla jsem se ve střídmých modelech, říká Bára Sklenářová

Zatím ještě studentka, brzy už módní návrhářka. I Bára Sklenářová bude mít své modely od 22. února ve Vnitroblocku. Jak se k módě dostala a jaké má plány?

Představte se prosím našim čtenářům.

Jmenuji se Bára Sklenářová a v současné době dokončuji svá studia na VOŠONu, což celkem jasně naznačuje, že mým největším zájmem je móda. V podstatě jsem se s tímto fenoménem začala koketovat již od dětství, kdy jsem začala na papíře tvořit modely, vše mám ještě poctivě archivováno. Samozřejmě, že móda není středobodem mého světa. Aktivně jsem provozovala atletiku a ke sportu si udržuji vztah dodnes, miluji dobré knížky i filmy.

Jaká je Vaše tvorba?

Praktické tvorbě jsem se začala věnovat vlastně až na škole a určitě velice inspirativním momentem bylo setkání s mým profesorem Česlavem Jarošem, který mě provedl prvními módními krůčky. Vlastní tvorba je určitě skvělá, svobodná a dokáže mě beze zbytku naplnit. Našla jsem se v střídmých modelech a velkou roli pro mě hraje inspirace, díky fantazii si své myšlenky a nápady dokážu transformovat ze spousty vjemů.

Jaké máte plány do budoucna? 

V první řadě mám v plánu hlavně úspěšně ukončit studium na VOŠON a pokud půjde vše podle vysněného plánu, tak bych ráda navázala v zahraničí. Více o budoucnosti nepřemýšlím, nechávám se ráda překvapovat a rozhodovat z minuty na minutu.  

Ke komu vzhlížíte na světové a na české módní scéně a proč?

Snažím se mít přehled o módním dění ve světě i v Čechách. Nemyslím si, že bych se nechávala ovlivňovat konkrétními tvůrci, spíše sleduji trendy v materiálech a barvách. Každopádně česká tvorba mě baví čím dál tím více. 

Jak probíhala příprava kolekce ve Vnitroblocku?

Od Vnitroblocku jsme dostali definici zákazníka, pro kterého jsme měli navrhovat. Mým výsledkem jsou kalhoty, dvoje šaty, vázací topy nebo pásky a doplňky v podobě turbanů.

Kolik modelů budete mít v prodeji? Podle čeho jste je vybírala?

Modely vybírala zástupkyně z Vnitroblocku a u mě to jsou černé kalhoty s vázacím topem a turban na hlavě .

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram