Návrhářka Eliška Navrátilová a její šátky

Návrhářka Eliška Navrátilová a její šátky

Eliška si vybrala 1. letní den roku 2015 k uvedení nových kusů na trh. Na fotografiích z malebného přímořského městečka a projížďky jachtou ukázala, jak můžete na své dovolené vypadat, pokud zvolíte některý z jejích doplňků.

 

Jedná se především o šátky a šály z 100% bavlny. Využívá také šifonu či úpletu. Všem nám dobře známé trojcípé šátky jsou hlavním gró kolekce. Střihovou zajímavostí jsou dlouhé šálky s gumičkou, které mají mnoho variant uvázání – tedy i využití. V kolekci si návrhářka hraje s variací puntíků a proužků. Kombinuje červenou, modrou a bílou barvu.

Výrobky z letní kolekce stejně jako většina jejích doplňků jsou originály. Návrhářka pokračuje v rozšíření svého sortimentu na trojcípé šátky v tradičních vzorech jako květy nebo zvířecí motivy, ale využívá i méně tradičních vzorů.

 

Již v loňském roce se začala Eliška věnovat tvorbě exkluzivních nekonečných šál. Tzv. tunelových šál již navrhla desítky. Jak vznikl nápad věnovat se zrovna šálám, kterých je všude dost, nám pověděla sama návrhářka: „Nápad na první šálu začal úplně nevinně. Látkou, která se mi líbila a nedostatkem v šatníku. Najednou bylo vše jasné - přesně tohle mi chybělo – květinový vzor v mojí oblíbené barevné kombinaci. Šála se tak líbila, že jsem ji nakonec musela prodat. Další objednávky pak na sebe nenechaly dlouho čekat. Jsem za to moc ráda. Baví mě hledat barevné kombinace a využívat zajímavých spojení materiálů ladicích k sobě. Je to vlastně hra.“

 

Designérka se tak rozhodla ve vymýšlení nekonečných šál pokračovat. Již nyní chystá podzimní kolekci, ale na jejím facebooku najdete i horké letní novinky. Jak sama říká, protože šál a šátků není nikdy dost a vždy se najde vzor, který by se vám hodil. Návrhářka vytváří také šály na zakázku – stačí napsat o jaký typ a barevnost máte zájem.

 

Certifikát, který potvrzuje originalitu daného kusu, udělá z šály či šátku také velmi vkusný dárek. Díky nekonečným šálám EN se tak můžete nenuceně připravit na pomalu se blížící babí léto.

Zdroj: Eliška Navrátilová

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram