Nejikoničtější kabelky, které byly kdy vytvořeny

Nejikoničtější kabelky, které byly kdy vytvořeny

Po luxusní kabelce touží alespoň jednou za život téměř každá z nás. Vykukují na nás z výloh a také z módních magazínů. Jejich cena je ovšem něco, co si nemůže dovolit každý. 

Luxusní kabelky jsou záležitostí, u které nikdy neproděláte. Každý rok totiž jejich ceny stoupají a pokud byste ji chtěla prodat, ještě na tom vyděláte. Obchodní řetězce se tyto luxusní kabelky snaží napodobit, proto si je za příznivou cenu můžete koupit i vy, ačkoliv originálu se nic nevyrovná. Představujeme vám 6 ikonických kabelek, které mají v módním světě své zasloužené místo. 

Hermès 'Birkin'

Téměř každý, i když není součástí módního světa, zná Birkinku (tzv. Birkin Bag). Kabelka byla inspirována a také poprvé vytvořena pro britskou herečku Jane Birkin a je považována za vrchol luxusu. Ruční výroba každého jednoho kusu této tašky trvá přes čtyřicet hodin a módní dům Hermès používá jen ty nejlepší řemeslníky a nejjemnější kůži, z které je kabelka vytvořena. Není proto divu, že její cena začíná na sto tisíci korunách, ta se však odvíjí dle toho, jakou velikost a barvu máte. Například v roce 2014 byla Hermès kabelka, která byla vyrobena z krokodýlí kůže v matně bílé barvě a ozdobena diamanty a zlatem, vydražena za rekordních devět milionů korun.  

Louis Vuitton 'Speedy'

Tuto ikonickou kabelku 'Speedy' od módního domu Louis Vuitton zná téměř každý. Tmavě hnědá kabelka se světlým monogramem LV se stala doslova kultovní záležitostí. Tašku vytvořil módní dům pro herečku Audrey Hepburn, která přišla v roce 1965 s otázkou, zda by nemohli přetvořit Keepall kabelku do menší velikosti. Audrey ji chtěla využívat pro každodenní nošení a také cestování. Od té doby se stala natolik populární, že se vyrábí a neustále inovuje dodnes.

Chanel 2.55

Kabelka '2.55' byla vytvořena módní návrhářkou Gabrielle 'Coco' Chanel v roce 1955 a způsobila doslova průlom v módních doplňcích. Dříve se vyráběly tašky pouze do ruky a Coco Chanel přišla s tím, že si ji můžete dát přes rameno a mít tak volné ruce. Se svým minimalistickým černým vzhledem, jemným řemínkem a monogramem CC stále patří mezi nadčasovou klasiku, která nikdy neomrzí. Tato kabelka je k dispozici pouze v buticích Chanel a v omezených kusech, které se během roku vyrobí. 

Dior 'Lady Dior'

Tato nadčasová, rafinovaná a elegantní kabelka Lady Dior nedostala své jméno náhodou. V roce 1995 obdarovala francouzská první dáma Bernadette Chirac touto kabelkou princeznu Dianu. Kabelka byla ručně vyrobena a měla čtvercový vzor, který byl údajně inspirován židlemi Napoleona III., které Christian Dior použil ve své vůbec první módní přehlídce. Princezna Diana si tuto kabelku oblíbila a proto byla na její počest pojmenovaná jako 'Lady Dior'. 

Givenchy 'Antigona'

V roce 2010 vytvořil kreativní ředitel módního domu Givenchy, Riccardo Tisci, kabelku, kterou pojmenoval Antigona. Jedná se o minimalistickou černou kabelku, která je svou velikostí a decentní barvou vhodná pro každodenní nošení. Oblíbilo si ji mnoho celebrit po celém světě a s oblibou ji nosí dodnes.

Chloe 'Paddington Bag'

Ještě před rozmachem sociálních sítí a internetového nakupování byla kabelka 'Paddington Bag' od módního domu Chloé jednou z nejoblíbenějších. Veliká kampaň této kabelky dopomohla k tomu, že si ji začaly kupovat téměř všechny celebrity na počátku nového milénia. Se svým ikonickým vzhledem je ihned rozpoznatelná a i v dnešní době velmi oblíbená

MyBag.com, SavoirFlair.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram