Nejlepší street style outfity ze Seoul Fashion Week

Nejlepší street style outfity ze Seoul Fashion Week

Každoročně pořádaný týden módy v Seoulu láká nejen redaktory, blogery a hlavní sponzory akce, ale i módní nadšence, kteří se doslova vyžívají ve street stylu. Jaké byly jejich nejlepší pouliční outfity? 

Jižní Korea patří k zemím, ve kterých je způsob odívání velmi důležitou součástí života. Proto není divu, že se každý půlrok i zde, jako v jiných místech světa, koná týden módy. Ve dnech 19. - 24. března 2019 zaplavily ulice Seoulu vlny streetwearu a extravagance, která se ovšem nijak dramaticky neliší od normálních oděvů, které Korejci nosí. 

Osobitost na prvním místě

Korejci jsou známí svými extravagantními modely. Neomezují se pouze na období během týdnů módy, ale tyto outfity nosí i během normálních dnů a rozhodně se za svůj styl nestydí. Rádi kombinují elegantní a nadčasové kousky s retro modely či bláznivými doplňky. Nezanedbávají ani detaily jako jsou nášivky, nápisy, účesy či líčení, které jsou rovněž důležitou součástí celkového looku. Ne nadarmo se říká, že oblečením můžete vyjádřit svůj životní postoj či náladu i bez zbytečných slov.

Dvojí síla

Na týdnu módy v Seoulu bylo možno vidět mnoho párů a dvojic, které se sladily do stejně tematických modelů. Tento dvojí match působí zábavně a hravě zároveň, proto pokud i vy máte náladu sladit se s kamarádkou či přítelem, jděte do toho. Nemusí to nutně znamenat stejně barevné teplákové soupravy, jaké měla rodinka v českém filmu Vrchní, prchni!, stačí jeden podobný kousek, který navíc můžete nosit v odlišných barvách. 

Záplava kanárkově žluté

Kanárkově žlutá stále dominuje nejen na molech, ale také v ulicích. Ačkoliv je momentálně nejvíce trendy neonově zelená, ani s kanárkově žlutou nešlápnete vedle. Vypadá dobře na šatech, kabátech, sakách, ledvinkách i botách. Pokud na sebe nechcete poutat veškerou pozornost, ale přeci jen byste tuto trendy barvu rádi zakomponovali do svého šatníku, pořiďte si pro začátek například žluté sponky, náušnice či kabelku s detaily žluté. 

Inspirace z Jižní Koreje

Na ulicích bylo k vidění mnoho bláznivých kreací. Oblíbeným trendem byly zvířecí potisky, batikované motivy, designerské kabelky, latexové kalhoty, roušky přes pusu, barevné sluneční brýle, korzety a široké pásky zdůrazňující pas, robustní boty, trendy džínovina i dlouhé pláště. Z tohoto týdne módy vzešlo mnoho nezapomenutelných looků, kterými se můžete inspirovat i vy. 

Vogue.com, SeoulFashionWeek.org, buro247.sg

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram