Nejnovější trend v gastronomii konečně v Praze – RawFest!

Nejnovější trend v gastronomii konečně v Praze – RawFest!

Praha přivítá 24. 5. první ročník festivalu RawFest, festivalu živého jídla, zábavy, sportu a inspirace. Takováto akce tu ještě nebyla! Přijďte i vy oslavit skvělé raw jídlo a život vůbec!

Oslava raw food neboli živé stravy a bohatý program pro malé i velké, čeká návštěvníky RawFestu 24. 5. v pražských Běchovicích.

Průběhem festivalu věnovanému raw food, plným přednášek, workshopů, sportu a zábavy, vás bude provázet herečka Nela Boudová a zakončí jej koncert Revolty s fireshow.

Festival představí to nejlepší ze světa rawfood, od sušených produktů až po celá čerstvá raw menu, připravovaná přímo na místě před vašima očima nejlepšími mistry v raw „vaření“. Dále se můžete těšit na odhalení tajemství dokonalých smoothies, užití superfoods či prozrazení tajemství výroby rawfood produktů.

"Živé jídlo, neboli raw food, je koncept, kdy jídlo neprochází tepelným zpracováním vyšším než 42°C, takže živiny v něm zůstávají zachované v nejvyšší možné míře, “ vysvětluje Tereza Havrlandová, majitelka pořádající společnosti Lifefood, co to znamená živá strava a dodává: „Raw food si získává čím dál více příznivců pro své zdravotní benefity i etický apel. Já sama jsem si díky této stravě vyléčila mnoho zdravotních neduhů. Chceme ukázat, že se lze stravovat zdravě a přitom chutně, s láskou a rozkoší. Užívat si a žít radostně, tohle je raw food. A takový bude i festival RawFest.“  

Den vyvrcholí vyhlášením Zlaté dobrawty, nejchutnějšího raw pokrmu festivalu, který zvolí sami návštěvníci. A bude se losovat i tombola!

Všechny příznivce zdravého či alternativního životního stylu jistě přilákají také další zúčastnění vystavovatelé. Radost vám jistě udělá prodejní výstava dřevěných šperků Pedrin, produkty ekodrogerie Tierra Verde, vyhledávaná móda Flamingopark, veganská obuv, biokosmetika, aromabar Rafaella nebo Kokoza se svou mobilní zahradou.

Každý si tu najde něco. Pokud nejste vášnivými posluchači přednášek, zajděte na louku, kde budou v plném proudu malířské workshopy od Blank Canvas Prague, hudební dílny pro malé i velké LAŠ či workshopy jógy, tai-či nebo energetické čchi-kung včetně exhibice uskupení SebeRevolta.

Hudbychtivé publikum rozpohybuje body percussion workshop s Denbayou, Revolta nebo latina v podání Los Rumberos a mnohé další. Olympiáda zvířátek, lukostřelba a další hry včetně fantaskního workshopu s megabublifukem čeká na nejmenší návštěvníky. K volnému vydovádění bude sloužit trampolína či slackline.

Také můžete vzdát poctu Matce Zemi - prostě se radovat a snít s otevřenýma očima v přírodě a s dobrým jídlem.

Vstupenky lze zakoupit v síti ticketstream.cz, či prostřednictvím e-shopu Lifefood.

Zdroj: protext.cz
Zdroj obrázků: sweetsecretofraw.cz,  vilaflora.cz, megabublina.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram