Nejprestižnější, zřejmě i nejdražší a nejelegantnější textilní materiály v Pařířské ulici

Nejprestižnější, zřejmě i nejdražší a nejelegantnější textilní materiály v Pařířské ulici

Italská značka Loro Piana, známá pro své velice kvalitní, luxusní a velmi elegantní textilní materiály, dorazila do Prahy a stává se nejprestižnějším boutiquem Pařížské ulice!

Firma Loro Piana je zaměřena na ty nejnáročnější zákazníky. Materiály poskytují neobyčejný komfort a pohodlí, ale bohužel na úkor trvanlivosti. To proto, že rozhodující je jemnost materiálu a samozřejmě efektní zpracování. Obleky jsou určeny pro zákazníky, kteří si potrpí na luxus a eleganci. Trvanlivost neřeší, protože obleků mají mnoho a finance rovněž neřeší. Dokonce v jejich italských obchodech není vhodné se bavit o ceně. V obchodě se postarají o vaše mazlíčky, donesou občerstvení, budete se cítit perfektně a nakonec jim dáte kreditní kartu bez dotazu. Italské zákazníky této firmy si umím živě představit, u nás trochu nevím. Nicméně kalhotový dámský kostým, který jsem viděla v Pařížské, mi vzal dech.

Firma se zabývá především výrobou vlněných látek. Z těchto materiálů šijí své zakázky prestižní salony, ale kupuje je i luxusní konfekce. Tak třeba, koupíte si sako u Diora a kromě značky Dior najdete v saku luxusní etiketu Loro Piana.

Loro Piana byla založena roku 1924 v Itálii jako textilní manufaktura. Zakladatelem firmy byl Pietro Loro Piana. Podnik zůstal v rukách této rodiny a dnes řídí firmu již šestá generace. Nyní firma vlastní šest manufaktur v Itálii, v USA a Mongolsku. Hledají tu nejkvalitnější vlnu po celém světě. Vlněná vlákna, které sbírají, jsou velmi dlouhá, křehká a dále hlazená a komplikovaně zpracovávána. Látka je lehká a velmi lesklá, hladká a samozřejmě velmi efektní. Krejčím se velice dobře zpracovává, a proto jsou výrobky tak ohromující. Zajímavé je, že při výběru toho nejkvalitnějšího kašmíru získají během jednoho roku materiál pro výrobu přibližně padesáti obleků.

Určitě stojí zato se jít do Pařížské 26 podívat především na to, co vytvořili italští krejčí z těchto kašmírů. Nejsem z italských vznešených kruhů, tak jsem se zeptala na cenu saka – asi 150 000 Kč.

Já vím, je to asi dost, ale podívejme se na to z druhé strany – kolik práce je vloženo do přípravy tohoto vlněného zázraku?

Zdroj: Móda.cz
Foto: loropiana.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram