Největší módní trendy z přehlídkových mol na sezónu Jaro / Léto 2020

Největší módní trendy z přehlídkových mol na sezónu Jaro / Léto 2020

Týdny módy jsou již nějakou dobu úspěšně za námi a my se tak můžeme poohlédnout, co nám návrháři na novou sezonu nabídli. Je libo šedesátkový vzor či modely ze světlé kůže? V nových jarních a letních kolekcí 2020 je možné všechno. 

To, že se móda neustále vrací, je již dlouhou dobu faktem, o čemž nás návrháři každou sezonu přesvědčují. Momentálně jsou trendy sedmdesátá léta, která budou společně s šedesátými lety trendy i další sezonu Jaro/Léto 2020. Kromě toho přijde na scénu znovu osmdesátková silueta a neonové barvy. Že jste to několik sezon dozadu slyšely? To je možné, ale návrháři přišli s novými střihy a kombinacemi, které vás jistě nadchnou. 

Šedesátkový a sedmdesátkový potisk

Během následující sezony Jaro/Léto 2020 chvíli ustoupíme od klasických květinových potisků a přesuneme se k šedesátkovým a sedmdesátkovým vzorům. Ty se staly velmi populární a módní domy jako Fendi, Gucci, Prada, Etro či Christopher Kane je zařadily do nejnovější kolekce. Retro potisky se vrací v plné parádě, proto si udělejte ve skříni místo alespoň na jeden momentální trendy kousek.  

Disko límce

Móda jako ve snímku Horečka sobotní noci. I tak by se dal charakterizovat nově nastupující trend disko límečků. Módní domy Lanvin, Saint Laurent, Victorie Backham i Salvatore Ferragamo si tento detail zamilovaly. Zvolit ke košili s takto výrazným límečkem můžete zvonové kalhoty, nebo decentnější variantu a to sukni, rovné kalhoty či šortky. 

Vestičky

Módní domy jako Gucci, Marc Jacobs nebo Celine si vypůjčily nejen pánskou siluetu, ale i určité oděvy. Návrháři se tentokrát rozhodli přetvořit pánské vesty, nošené tradičně pod saky, na ženské. Rozhodně se jí nemůže odepřít elegantnost, ale i ženskost, jelikož obepíná pas. 

Ženská síla 

Tradiční sako s vycpanými rameny, které bylo hojně nošené v 80. letech, je zpět. Ať chcete, nebo ne. Nemusíte to s ramenními vycpávkami přehánět, vyberte si nějaké decentní, jaké předvedla například značka Chloé či Proenza Schouler. K tomu volné kalhoty nebo sukni a můžete vyrazit. 

Oděvy ze světlé kůže

Ačkoliv může kůže působit jako materiál, který není vhodný do tepla, jedná se o jeden z největších průlomových trendů. Demna Gvasalia z Balenciaga nebo Clare Waight Keller z Givenchy byli tímto trendem zaujatí, proto se ho nebáli použít ve svých sbírkách. Ovšem nejvíce budou letět oděvy ze světlé kůže. Pokud nejste zastánci pravé kůže, vyhledejte kultovní značku Nanushka, která nabízí koženkové oděvy. 

Net-a-porter.com, HarpersBazaar.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram