Nepostradatelný kus látky od A. Sauvage

Nepostradatelný kus látky od A. Sauvage

Módní a přece technická novinka. To jsou bezdrátové dobíjecí kalhoty, které vznikly ve spolupráci módního návrháře Adriena Sauvage a společnosti Nokia.

S nevelkou výdrží baterií mobilních telefonů dnešní doby, tedy smartphonů, máme nemilou zkušenost jistě téměř všichni. Dokázali byste si ale představit, že by se váš telefon začal z ničeho nic dobíjet sám a to po pouhém zastrčení přístroje do kapsy u kalhot?

Tato myšlenka se skutečně zrodila v hlavách vývojářů společnosti Nokia, která se spojila s britským módním návrhářem Adrienem Sauvagem a společnými silami vdechli tomuto bizarnímu nápadu život.

Ano, výsledkem jsou módní kalhoty, jejichž kapsa obsahuje komponenty z indukční nabíječky. Po zasunutí telefonu do přední kapsy tak automaticky nastává proces dobíjení a k tomu všemu postačila pouze správně upravená, bezdrátová nabíječka Nokia DC-50. Pokud byste snad měli obavy z následného zahřívání samotného akumulátoru, můžete je nechat stranou. Vše je vymyšleno do detailu, tak že teplo je spolehlivě odváděno a nevyvolává tak u uživatele žádné nepříjemné pocity.

Jediné co nás na tomto funkčním kousku zaráží, je jeho způsob praní. Podrobné informace ohledně údržby této elektro-textilii totiž nejsou prozatím dostupné, ale předpokladem je, že technickou část bude možné od té textilní oddělit. Poslední, a sice velmi podstatná informace, která by vás mohla zajímat, je cena. Ta byla stanovena na přibližně 340 dolarů, tedy necelých 7 000 Kč. 

Líbí se vám tento nápad? My jej rozhodně schvalujeme, jen tak dál.

 

Zdroj: designboom

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram