Nezapomenutelné okamžiky z módních přehlídek. Aneb i mistr tesař se někdy utne.

Nezapomenutelné okamžiky z módních přehlídek. Aneb i mistr tesař se někdy utne.

Módní molo odjakživa představuje něco noblesního. Většina z nás si pod tím představení krásné ženy a muže, velkolepé šaty a mnoho tváří i jmen, které patří světovým módním návrhářům. Ne vždy jsou však okamžiky na módní přehlídce naprosto úchvatné. Občas totiž designéři přijdou s něčím, co nám bere dech…

Kouřící Kate Moss v roce 2010 nenechala v publiku klidného snad nikoho. Oblečená jako domina, kráčející si po módním mole s cigaretou v přehlídce Marca Jacobse pro značku Louis Vuitton. Myslím, že na tenhle pohled budeme vzpomínat ještě dlouho.

V roce 2007 představila značka Hussein Chalayan high-tech kolekci budoucnosti. Jarní kolekce tak obsahovala "robotické" kousky, které si z části žily vlastním životem. Že bychom o nich slyšeli dál v budoucnosti, o tom už nic nevím. Holt i v módě je příležitost k experimentům.

Jméno John Galliano bylo vždy synonymem pro okázalost a drama, a to v dobrém i špatném smyslu. Kolekce haute couture Christian Dior pro jaro 2004 ukázala jedno z nejlepších „představení“ Galliana. Tutanchamon, královna Nefertiti, sukně ve tvaru pyramidy… Někomu to přijde až příliš extravagantní, jiní jeho teatrálnost milují dodnes.

Aby Alexander McQueen v kolekci pro Jaro 2009 poukázal na zhoršující se stav životního prostředí, kromě modelek na módní molo poslal také lva, tygra, slona, žirafu, ledního medvěda, jelena i vlka. Sám si vzal oblek králíčka Bunnyho a do vážného problému tak vmísil i černý humor.

Rafinovanost nebo naprosté šlápnutí vedle? Jarní přehlídka roku 2010 značky Victor & Rolf evidentně zapomněla, že méně je někdy více…

S historií módy bude již napořád kráčet Kate Moss, respektive její hologram, který pustil Alexander McQueen na počest svého zesnulého přítele v rámci přehlídky pro Podzim/Zimu 2006. Publikum bylo v naprostém úžasu, když spatřilo oblak kouře a v něm tančící modelku v potrhaných hedvábných šatech.

Občas jsou některé okamžiky módních mol úsměvné, jindy vám vyhrknou slzy smíchu a někdy zůstáváte s otevřenou pusou nechápajíc hledět. Ještě, že mají módní návrháři takovou fantazii, bez nich bychom se občas dobře nepobavili. A pak jsou situace, které jednoduše neovlivní nikdo...

                                                                                               pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram