Nike uvádí revoluční LunarEpic Flyknit

Nike uvádí revoluční LunarEpic Flyknit

Zvažujete obměnu běžeckých bot? Teď je ta pravá chvíle. Nike totiž uvádí revoluční LunarEpic Flyknit, které vám budou sedět jako druhá kůže.

Kdo měl někdy chuť zahodit svoje běžecké boty, měl by to udělat právě teď. Designéři Nike se pustili na neprozkoumané území a vrátili se odsud s revoluční botou LunarEpicFlyknit. Je lehká, pohodlná a sedí jako druhá kůže.

  

Je to jako obléknout si ponožku, která noze dodá oporu na všech správných místech. Představte si, jak do ní noha hladce vklouzne, nikde nic netlačí a od palce až po kotník obejme chodidlo. Taková je Nike LunarEpicFlyknit. Vrchní část boty je z jednoho kusu prodyšného a lehkého materiálu Flyknit. Díky různé hustotě vláken je bota pevnější tam, kde je to potřeba, jako u paty a na nártu. Zásadním prvkem boty je zvýšený límec u kotníku, který s každým pohybem chodidla, kotníku a nohy přirozeně splývá.

             

Koncept revoluční tenisky vznikl už před 18 měsíci, kdy se designéři běžecké obuvi inspirovali vznikem kopaček Nike Magista. Ty dávají fotbalistům prostor k přirozenému pohybu. Stejný pocit chtěli nabídnout i běžcům, s přidaným důrazem na odraz, sílu a padnoucí tvar.

          

Odpružení a přesně cílená flexibilita podrážky LunarEpicFlyknit jsou klíčovým prvkem pro sportovce, který má rád svá kolena. Za designem podrážky stojí mapa s rozložením tlaku na chodidle, která přesně reaguje na potřeby běžce. Laserem vykrojené písty nejsou z tvrdé gumy, ale z tepelně spojené pěny Lunarlon, každý z nich se navíc pohybuje nezávisle na ostatních. Poměr odpružení a tření je tak vyladěn pro naprosto výjimečnou jízdu.

 

zdroj: NIKE

          

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram