Nočník jako umělecké dílo třeba i od Blanky Matragi

Nočník jako umělecké dílo třeba i od Blanky Matragi

Tak to tu opravdu ještě nebylo! Uhodnete, co vznikne, když se spojí třicet dobrých duší a porcelánové nočníky?

Naprosto netradiční a ojedinělá charitativní akce, při které naše známé osobnosti dokázaly jak svůj smysl pro dobro, kreativitu, tak i humor.

Všem dobře známá proprieta a nezbytná součást dětství každého z nás se v rukou známých osobností změnila v umělecké dílo. Pomocí štětců a barev všichni své nočníky vyzdobili a většina z nich hromadně přišla předat organizátorovi akce, největšímu Muzeu nočníků a historických toalet na světě, které se nachází v Praze.

Vlastnoručně vyzdobené nočníky, které budou součástí muzejní expozice a poté poputují do dražby, přinesli Bára Basiková, Dana Batulková, Linda Finková, Andrea Kerestešová, Markéta Krajčovičová, Alena Kupčíková, Agáta Prachařová, Petr Janda, Jiří Menzel, Vlado Milunič, Pavel Opočenský, Jiří Slíva a Jadran Šetlík.

 


         Od báječných dortů si za nočníky odškočila i Markéta Krajčovičová

Na kreativním zpracování nočníků se ale podíleli i Tomáš Töpfer, Laďa Kerndl, manželé Renáta a Jan Sedláčkovi, operní diva Andrea Kalivodová a dokonce i módní návrhářka Blanka Matragi, která má o svém nočníku vyšší mínění. „Myslím, že můj nočník by se měl vydražit za víc, než sto tisíc korun“.

 

 

 
                                               Více ve fotogalerii

Dražba ve prospěch Nadačního fondu Mathilda, který se programově zaměřuje na podporu projektů, které výrazně napomáhají zlepšení kvality života nevidomých, slabozrakých a jinak zdravotně postižených osob, proběhne během měsíce října2015, právě v prostorách pražského Muzea.

 

Zdroj: muzeumnocniku.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram