Nonšalantní Stella McCartney zůstává během podzimu 2015 u černé, šedé a bílé

Nonšalantní Stella McCartney zůstává během podzimu 2015 u černé, šedé a bílé

Stella McCartney a její podzimní a zimní kolekce 2015-2016 se zdá jako vítaná změna po té divočině, které už jsme si letos na molech užili dost! Nedbalost přichází... 

McCartney umí pracovat s materiálem, ale neplýtvá s ním, a netvoří přespříliš komplikované modely. Naopak její značkou jsou pečlivě propracované střihy. Nezaměřuje se tolik na podtržení krásy ženského těla jako spíše na viditelně pracně vymyšlený a provedený střih oblečení. A ten vynikne pouze za předpokladu, že barvy oblečení jsou jednoduché, nehýří vzory ani zdobením. 

Možná právě vyniknutí střihu je jedním z důvodů, proč McCartney využívá barev jako je černá, šedá a bílá. Nebo to je také tím, že se jedná o návrhařku původem a žijící v Anglii, kde uhlazenost a držení se při zemi hrají jednu z největších rolí. S výraznými barvami se tedy setkáme během všech 41 modelů jen ve dvou případech - dva modely uprostřed kolekce mají královsky modré prvky. 

Zimní kolekce se neobejde bez pravého kožichu. McCartney nás o tom přesvědčuje také. Představuje je jak v bílé, tak v černé barvě a v různých délkách. Doplňuje je i o pořádné kulichy ze stejného materiálu. Hlavním zpestřením této šedavé kolekce je kontrast ve zlatém vyšívání, jež je použito na pár modelech. Spojujícím prvkem všech cípatých sukní je potom áčkový střih s prodlouženými boky. 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram