Nová dimenze tvorby na Unique Fashion Week

Nová dimenze tvorby na Unique Fashion Week

Přehlídky Young Talent Selection by Renault v rámci Unique Fashion Week 2015 nás velmi příjemně překvapily. Všechny tři mladé designéry, které se během nich prezentovaly, totiž ukázaly, že české módní tvorbě nechybí odvaha, skvělé nápady ani precizní zpracování.  

Slovenská módní návrhářka Petra Kubíková na Unique Fashion Week představila svoji kolekci vytvořenou speciálně pro tuto příležitost. Hraje si v ní se střihy založenými na optickém klamu. Něco je jen naznačené, něco skutečné, a divák je tak ošálen, ale zároveň okouzlen a nucen hledat hranice mezi realitou a iluzí. Právě tak jako při prohlížení módních fotografií. Kabát má i nemá rukávy, sukně je připnutá neviditelnými kšandami. Nevíme, zda knoflíky slouží skutečně na zapínání nebo jen na ozdobu.

 

Hana Prchalová naopak vsadila na džínovinu a předimenzovanost, ať už jde o nadměrné rukávy, nohavice nebo kšiltovky. Nejvýraznější kousek představuje bezesporu obrovský batoh, za kterým byla modelka sotva vidět.

 

Zajímavé je, jak obě kolekce dotvářejí výrazné doplňky, ať už jde o brýle s reflexními skly u Petry Kubíkové nebo o maxi kšiltovky Hany Prchalové.

Foto: Unique Fashion Week

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram