Nová kolekce značky Marchesa je zahalená v květinách

Nová kolekce značky Marchesa je zahalená v květinách

Nová kolekce značky Marchesa je doslova v rozkvětu. Ačkoli jsou květované vzory pro značku příznačné, kolekce 2019 vás přímo unese na rozkvetlou louku, i když za okny řádí zima a mráz.

Nová koncepce i prostředí

Zakladatelky značky Marchesa návrhářky Georgina Chapman a Keren Craig se rozhodly, že tak krásným modelům, jako jsou šaty od Marchesa, se již nehodí obyčejné ateliérové focení, ale exteriér. Už v jarní svatební kolekci si návrhářky oblíbily rozkvetlé prostředí svěžího lesa. Pro kolekci Marchesa Pre Fall 2019 si vybraly prostředí nádherného skleníku s rozkvetlými květy v Bronxu. Světelným nasvícením simulovala značka na fotografiích dokonce sluneční svit, který je doplněn krásnými bohatými kapradinami, rozkvetlými ovocnými stromy a různobarevnými květy vzácných rostlin. Jediný pohled vás opravdu zahřeje u srdce i přesto, že venku ještě zuří zima a mráz.

Odvážné kombinace

Kolekce je tak sestavena z modelů, které jsou zdobené akvarelovými barevnými květinkami a 3D výšivkami květů, to vše obklopené květinami opravdovými. Byť je květinový design pro Marchesu každou kolekcí více a více typičtější, zdá se, že v této kolekci se návrhářky nebály býti graficky odvážnější. Jedná se například o odvážné rozmazávání krajů grafik do ztracena nebo plášť a společenské šaty, doplněné trojrozměrným květovaným vzorováním a peřím. Opravdu velmi netradiční kombinace je známkou odvážných fantazií návrhářek.

Kromě šatů i oblečení do kanceláře

Největším překvapením kolekce Pre Fall 2019 však nebyly odvážné kombinace ani přenádherné prostředí na fotografiích, ale modely a střihy jako takové. Marchesa je typická značka pro společenské a svatební šaty, ale v této kolekci zabrousila do úplně jiného odvětví, totiž oděvů i pro denní nošení. Součástí kolekce je totiž například květovaná blůzka stylu business a ready to wear, kterou Marchesa kombinuje s dlouhou černou sukní, ale je ji možno spárovat klidně i s džínami pro klasický den v kanceláři.

Vogue.com; Marchesa.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram