Nová podzimní kolekce Celine se vrací ke svým kořenům

Nová podzimní kolekce Celine se vrací ke svým kořenům

Hedi Slimane nepatří k těm, kteří by si z kritiků něco dělali. Naopak, vždy tvoří to, co chce jedině on sám, a to je jeden z důvodů, proč byly jeho kolekce pro módní dům Celine přijaty většinou negativně. Nejnovější kolekce je však jiná a zákazníci jsou nadšeni.

Zatím veškeré kolekce, které kreativní ředitel Hedi Slimane vytvořil pro módní dům Celine, způsobily kontroverzi. Módní kritici i zákazníci si stěžovali na to, že vypadají stejně, jako když byl Slimane u Yves Saint Laurenta. V nejnovější podzimní kolekci se však ukázalo, že to Hedi umí i jinak a představil modely, která mají v sobě více DNA ze starého Celine než předchozí sbírky. Fanoušci značky by tak konečně mohli přestat truchlit nad pomalým zánikem Celine a radovat se z nové vize, která bude, doufejme, čerpat i v budoucnu ze starých archivů, jako nynější kolekce.

Podzimní kolekce byla prezentována v jedné z budov pařížského komplexu jménem Invalidovna. Hedi se rozhodl podívat do archivů značky a největší inspiraci našel v 70. a 80. letech. Zároveň ukázal, jak dle něho vypadá pařížská žena a dívka - je elegantní, sebevědomá a přitom stále věrná svému stylu. Tyto vlastnosti se podařily vyobrazit Hedimu věrně a rozhodně přesvědčivě.

Dlouhé šaty sepnuté v pase minimalistickými černými koženými pásky působily retro dojmem, měly v sobě však něco moderního, co vás přímo donutí, vzít si je i dnes. Nechyběly ani černé obleky, jež svým střihem opticky zeštíhlily postavu, romantické blůzy s volánky, tříčtvrteční kalhoty s rozmanitými motivy, saka s vycpanými rameny, umělé kožešiny, košile inspirované Viktoriánskou érou či plisované sukně, k nimž se návrhář nebál dát bomber bundu či pruhovanou mikinu. A nejdůležitější doplněk přehlídky? Rozhodně vysoké kozačky a pilotky. Měly je všechny modelky bez ohledu na to, jaké oblečení zrovna předváděly. 

WWD.com, Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram