Novinářská cena "Writing for CEE 2014"

Novinářská cena "Writing for CEE 2014"

"Writing for CEE 2014" je obrovskou šancí pro novináře z celé Evropy, kteří se svou účastí v soutěži mohou ucházet o lákavou finanční odměnu.

Rakouská tisková agentura APA - Austria Press Agency a společnost UniCredit Bank Austria tento rok už po jedenácté vyzývají novináře, aby soutěžili o mezinárodní novinářskou cenu "Writing for CEE". Novináři z celé Evropy mohou zasílat své příspěvky - články týkající se střední a východní Evropy nebo články relevantní pro tento region. Finanční odměna je v hodnotě 5 000 eur.

Uzávěrka přihlašování příspěvků je dne 31. července 2014, přičemž dané příspěvky musely být publikované v období od 1. srpna 2013 do 31. července 2014. Vítané jsou ale i přepisy rozhlasových a televizních vysílání, stejně jako články publikované online. Vítěze ceny vybere mezinárodní porota a cena bude udělena příspěvkům, které podporují vzájemné porozumění a pomáhají překonávat hranice a předsudky. Cílem soutěže "Writing for CEE" je podpořit evropskou integraci prostřednictvím žurnalistiky vysoké kvality.

Jméno vítěze bude oznámeno a cena odevzdána na slavnostním gala večeru, který se bude konat ve Vídni v listopadu.  

 

Zdroj: protext

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram